Кінотеатр «Європа» в ізоляції

image
20 Липня 2019, 18:22
Поділитися:

Кінотеатр у центрі Борисполя зачинено, будівля без господаря, фасад руйнується, а територія починає заростати бур’янами. Хто винний і що робити?

За словами міського голови Анатолія Федорчука, колишній орендар Валерій Гордієнко по-варварськи усе вивіз із комунального приміщення, що свідчить про те, що він не планує продовжувати там роботу.

«Наміру працювати в цьому приміщенні у орендаря немає, навіть якщо він виграє суд. Навіщо Гордієнко подав касацію, незрозуміло, хоча розгляд справи може затягнутися мінімум на рік», — пояснив Федорчук.

Також міський голова нарікає, що така незрозуміла позиція екс-орендаря працює проти інтересів міста та його мешканців. Відомо, що уже були достойні компанії-претенденти, готові приступити до реконструкції будівлі та встановлення сучасного обладнання для кінопрокату, однак реакція Гордієнка «ізолювала» кінотеатр від бориспільців до рішення касаційного суду.

Нагадаємо, через невиконання певних пунктів договору оренди, зокрема недотримання належного стану приміщення (так було написано у документі), у вересні 2017 року за ініціативи міського голови Анатолія Федорчука було створено робочу групу для перевірки кінотеатру. Було обстежено заклад щодо його придатності до експлуатації, діючи відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування». Орендарю приміщення зроблено кілька зауважень: заклад не відповідає санітарним вимогам, перебуває у занедбаному стані та потребує капремонту як зовні, так і всередині. До їх усунення кінотеатр рекомендували закрити. Після затримки із виконанням приписів місцева влада прийняла рішення розірвати договір оренди та повернути приміщення у комунальну власність. Відтоді триває судова тяганина.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама