Київські митники виявили 98 старовинних картин, завезених контрабандою

image
19 Липня 2019, 19:26
Поділитися:

Співробітники Київською міської митниці виявили серед вантажу дерев’яних рамок, які завозилися в Україну із Франції, 98 прихованих художніх полотен, найстарше з яких було датоване 1842 роком. Картини завозилися в Україну із порушенням Митного кодексу, а власник вантажу так за ним і не з’явився.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

– Київською міською митницею ДФС у вантажівці з дерев’яними рамами для картин, що прибули в Україну з Франції, виявлено 98 художніх  полотен, найстарше з яких датоване 1842 роком. Всі картини були приховані від митного контролю поміж сучасних дерев’яних рамок, – говориться у повідомленні.

За інформацією ДФС, отримувачем вантажу мав стати француз за походженням, який з 2017 року є громадянином України. Однак, до цього часу цей чоловік так і не з’явився до Київської міської митниці ДФС.

Про їх остаточну культурну та матеріальну цінність полотен можна буде говорити після проведення відповідної експертизи, однак за попередньою візуальною оцінкою експертів, деякі картини мають цінність.

Наразі вони знаходяться в зоні контролю Київської міської митниці ДФС, їх огляд триває.

В діях осіб, які організували завезення картин, вбачають порушення Митного кодексу України за ст. 483 – переміщення з приховуванням від митного контролю.

Санкції цієї статті передбачають штраф в розмірі 100% вартості товару та його конфіскацію.

Протокол про порушення митних правил буде складено по завершенні всіх митних формальностей.

Нагадаємо, київські податківці ліквідували конвертцентр з оборотом 210 млн грн.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ