Бортницька станція та Дарницький район тепер із надійним електропостачанням

image
19 Липня 2019, 17:31
Поділитися:

Новий трансформатор українського виробництва встановили на електропідстанції «Бортничі».

Як повідомляє прес-служба ДТЕК «Київські електромережі», новий агрегат на 25% потужніший за попередній. ДТЕК Київські електромережі інвестує в модернізацію електропідстанції «Бортничі» понад 50 млн грн, аби підвищити надійність енергопостачання стратегічного об’єкта – Бортницької станції аерації та всього Дарницького району столиці.

Новий трансформатор українського виробництва не поступається закордонним аналогам. Його ДТЕК Київські електромережі замовили на Запорізькому трансформаторному заводі. Старі агрегати потужністю 31,5 МВА працюють з 1965 року. Новий агрегат оснащений новітніми системами управління та безпеки. І він більш ніж на 25% потужніший – 40 МВА. Це дозволяє безперервно працювати 400 тисячам лампам розжарювання потужністю 100 Вт кожна або 4 млн світлодіодним лампам потужністю 10 Вт кожна.

– ДТЕК, як великий відповідальний бізнес, розвиває енергетичну інфраструктуру столиці та інвестує у розвиток енергетичної галузі країни. Нові потужні трансформатори створять серйозний «запас міцності». А підстанція, після модернізації, стане основним джерелом живлення для Бортницької станції аерації, де очищують стоки з усієї столиці, та забезпечить її стабільне електропостачання, – резюмував керівник технічного департаменту ДТЕК Київські електромережі Володимир Толочко.

Енергетики встановлять два таких трансформатори. Завершать повну модернізацію підстанції «Бортничі» до кінця листопада.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ