Манила нiч купальськими вогнями

image
18 Липня 2019, 20:03
Поділитися:

Гамірно та весело у надвечір’я та ніч на Купала на Пасківському ставку в Кагарлику. Адже тут вже багато років поспіль 6 липня проходять народні гуляння.

Першою починає розваги малеча: штурмує надувні гірки, ласує різноманітними смаколиками та солодкими напоями. Батьки та друзі охоче фотографують дітлахів у фотозоні. Та й дорослі не оминають можливості “спробувати” себе у ролі “Водяного” та “Русалки”. Вже згодом малечу збирають навколо себе аніматори, проводячи із ними різноманітні ігри.

Неподалік фотозони розмістився стіл із барабаном, в якому розігрувалися квитки безпрограшної лотереї. Виграш, зібраний таким чином, пішов на лікування маленького кагарличанина Тимурчика. А суперпризом, що був розіграний серед усіх власників квитків, став мобільний телефон.

Допоки під вербою обабіч ставка усі бажаючі плели купальські вінки, свою майстерність у Зендокай КаратеДо публіці показали представники спортивного клубу “Мамай”.

Згодом розпочалося купальське дійство. Хлопці та дівчата у вишиванках обливали один одного водою, жартували, сварилися та мирилися, наряджали “Купайла” та “Марену”. Лякали їх дві неслухняні русалки, яких утихомирив Водяний. І врешті-решт, дівчата закликали усіх пустити вінки за водою. А зі сцени тим часом лунали пісні від наших місцевих талантів та гостей. Гурт дівчат виконав український танець, чим викликав зливу оплесків та захоплених вигуків.

Не обійшлося й без конкурсів. Чоловіки змагалися на швидкісне пиття квасу та підкорювали височезний сповп із подарунками на його вершині. Сильним сміливцям цього разу вдалося виграти мобільний телефон, сертифікат на 300 грн для отримання продукції ПрАТ «Кагма», сертифікат на 200 грн для отримання солодощів і сертифікат на отримання 50 кг борошна від ТОВ «БК «ТЕВІ».

А з настанням сутінок традиційно увись здійнялося полум’я вогнища, навколо якого усі дружно почали водити хоровод.

Тим часом ініціативу розважати перехопив діджей, який під звуки музики “заводив” “танцюристів” до опівночі.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна