Торговцям біля багатоповерхівок — штрафи

image
18 Липня 2019, 19:17
Поділитися:

Відділ контролю за благоустроєм Бориспільської міськради на офіційній сторінці у Фейсбук попередив усіх, хто планує займатися підприємницькою діяльністю на території міста про необхідність отримання дозволу.

Видання дозволів на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Бориспіль регулюється рішенням міської ради від 20.08.2013 № 3376-41-VI. Для їх отримання потрібно звернутися до Центру надання адмінпослуг у міській раді (вул. Київський Шлях, 72, каб. 101) та написати заяву.

Приводом до попередження став нещодавній випадок, коли інспектори виявили особу, що вела торгівлю сількогосподарською продукцією (цибуля, картопля, помідори тощо) із авто на прибудинковій території одного з будинків у центрі міста. У чоловіка був дозвіл, виданий головою будинкового комітету, який, як вважає відділ контролю за благоустроєм, не є законним. Голові БК роз’яснили, що він не уповноважений видавати подібні дозволи, а на порушника складено адміністративний протокол.

Богдан Меташоп, заступник керівника відділу, «Вістям» розповів, що діюче у місті Положення не передбачає надання подібних дозволів головами ОСББ чи БК, навіть якщо законодавством і передбачені такі можливості. Адже земля, на якій знаходяться багатоквартирні будинки, є власністю міста, і мешканці квартир не платять земельний податок чи оренду землі, а лише кошти за утримання прибудинкових територій, що не дає права розпоряджатися ними на свій розсуд.

Каже, розуміючи, що деякі багатоквартирні будинки знаходяться в віддалених районах міста, де є брак закладів торгівлі (наприклад, УМБ-17), відділ інколи навіть пропонує підприємцям чи виїзним торговцям оформлювати дозволи на торгівлю саме там.

За словами Богдана Меташопа, отримання дозволу не є складним. Так, заява подається на виконком, протягом 10 днів складається опорний план розміщення тимчасового об’єкта торгівлі, який знову розглядається на виконкомі та затверджується ним. Уся процедура потребує двох засідань виконкому. Дозвіл видається безкоштовно, але власник об’єкту сплачує щоденну пайову участь (вона залежить від місця розташування та району), встановлену виконкомом, яка надходить в бюджет міста.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама