Кличко ініціював службове розслідування щодо керівництва Святошинського дитячого будинку-інтернату

image
18 Липня 2019, 14:26
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко ініціював службове розслідування щодо Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків та юнаків з інвалідністю.

Про це інформує телеканал «Київ».

Наразі директора закладу Сергія Лактіоновата відсторонено від посади.

Як зазначив міський голова під час інспекції інтернату, закінчити службове розслідування мають за 2 тижні.

За словами Віталія Кличка, до мерії надійшло 200 скарг батьків про незадовільні умови проживання дітей в інтернаті. Там перебуває 81 дитина до 18 років та 108 вихованців до 35 років з вадами розумового і фізичного розвитку та психічними розладами.

У 2015 році КМДА спільно з Міністерством соціальної політики підписали меморандум зі Світовим банком про впровадження у Києві пілотного проекту реформування дитячих інтернат-закладів коштом Світового банку.

Цей інтернат мали переформатувати у соціальне містечко, однак проект залишився тільки на папері. Досі не зробили капітальний ремонт будівлі, яка зараз у занедбаному стані.

«Ми зараз зможемо провести перевірку тих звернень, які до нас приходять. І після перевірки ми однозначно будемо інформувати громадськість і батьків», – сказав Віталій Кличко.

Вирішити питання щодо ефективності роботи експертів і затвердити погодження з батьками і колективом плану реформування в інтернаті мер столиці доручив профільному заступнику відпрацювати з Міністерством соціальної політики Марині Хонді.

Читайте також: Столичного школяра оштрафували на 100 тисяч гривень за булінг

Читайте також: Київ працює над запровадженням механізму зміни місця голосування онлайн

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV