Для Троєщини погодили скандальний план території

image
18 Липня 2019, 12:27
Поділитися:

Проект детального плану території (ДПТ) у межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі міста Києва розглянуто на секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури.

За словами директора Департаменту містобудування та архітектури, Головного архітектора Олександра Свистунова, нарешті досягнуто консенсусу між забудовником, громадою та КМДА стосовно забудови мікрорайону.

Нагадаємо, робота над розробкою детального плану території мікрорайону на Троєщині тривала з 2015 року.

У проекті передбачено завершити будівництво житлового комплексу «Перспектива» на вул. Драйзера, 40, із реконструкцією загальноосвітньої школи № 321, будівництвом нового дитячого садочку на 250 місць та спортивного стадіону. На перших поверхах житлових будинків хочуть розмістити зони побутового обслуговування та охорони здоров’я відповідно до норм забезпечення населення.

Проектом передбачається відновлення внутрішньоквартального благоустрою з облаштуванням трьох нових скверів та озелененням уздовж основних пішохідних маршрутів: пішохідних зв’язок уздовж територій кварталів до зупинок пасажирського транспорту, дитячих садочків, шкіл, та закладів торгівлі й обслуговування населення. На прибудинкових територіях передбачається розміщення гостьових автостоянок, дитячих майданчиків, зон відпочинку, спортивних майданчиків та господарських зон.

Члени архітектурно-містобудівної ради одноголосно підтримали проект детального плану території мікрорайону на Троєщині та рекомендували його до затвердження Київською міською радою.

На карті: 1 – 2 – дитсадки №125 та 111, 3 – школа 321, 4 – дитсадок – проект, 5 – магазин, 6 – магазин проект, 7 – підземні та наземні гаражі, 8 – Релігійне управління, 9 – ТРЦ «Район», 10 – багатоповерховий паркінг, 11 – 13 – сквери.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ