Фейковий рейтинг для Горобця “намалювала” компанія, яка до цього не займалась соцопитуваннями

image
18 Липня 2019, 10:49
Поділитися:

Дата публикации: 18 июля 2019.

Громадська організація, яка “намалювала” рейтинг Олександру Горобцю до цього лише один раз фігурувала у ЗМІ, коли спотворила дані на користь Юрія Бойка.

16 липня 2019 року видання, які належать дерибаннику земель у місті Буча Київської області Олексію Зіневичу, оприлюднили рейтинг у якому занизили рейтинг ряду кандидатів по 95 округу. Рейтинг лідера перегонів у 95 виборчому окрузі, Володимира Карплюка, був взагалі занижений у два рази. В той же час завищено рейтинг самого Олександра Горобця та його технічних кандидатів.

У своїх матеріалах ці видання посилають на дані громадської спілки “ФОНД ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ”. Цікаво, що згідно авторитетного сайту журналістських даних texty.org.ua, дані соцопитувань цієї громадської спілки публічно з’явилися до цього лише один раз, а саме 25.03.2019 в ефірі телеканалу «Інтер», тобто за п’ять днів до першого туру президентських виборів. Показник Юрія Бойка у цьому опитуванні був практично вдвічі більший, ніж в інших опитуваннях, проведених авторитетними службами.

За даними державного реєстру, керівником Фонду є Сергій Дем’янов. До цього Сергій Дем’янов кілька разів презентував сумнівні дані від маловідомих служб. Зокрема, у 2012 році як директор Інституту досліджень регіонального розвитку України та як керівник соціологічних проектів Центру «Третій сектор» презентував завищені рейтинги партії «Україна — вперед!». У 2014-му як науковий консультант директора Аналітичного центру «Універсітас» завищував рейтинг «ЗАСТУПу». Саме із цією політичною партією раніше пов’язували Олексія Зіневича, який наразі працює на кандидата-забудовника Олександра Горобця виконуючи не тільки “брудну інформаційну роботу”, а й фізично захищаючи його від питань на зустрічах. Сергій Гапон, керівник ТОВ “Правоексперт”, засновником якого є Олексій Зіневич, став членом окружної виборчої комісії також саме від партії “ЗАСТУП”, яку за даними ЗМІ фінансує втікач- регіонал Сергій Арбузов.

Не важко здогадатися, що рейтинг у даних громадської спілки “ФОНД ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ” був спотворений не випадково. Це сталося після оприлюднення реальних рейтингів від від центру соціальних та маркетингових ініціатив “Социс”.

Нагадаємо, центр SOCISбув та залишається провідною в Україні соціологічною компанією, що займається соціально- політичними та маркетинговими дослідженнями. За даними “Социс”, рейтинг Володимира Карплюка є вдвічі вищим ніж у Олександра Горобця. На сьогоднішній день, це єдині авторитетні соціологічні дані на які можна покластися говорячи про політичний розклад у 95 виборчому окрузі. Достовірність цього звіту підтвердили і представники громадськості, які напряму звернулись до центру “Социс” із запитом.

Раніше Містоінформ писав, що Олександра Горобця тягнуть до Верховнох Ради будівельники та дерибанники земель, а громадськість обурена поведінкою його команди на зустрічах.

Джерело: МИСТОИНФОРМ