Вибори близько: українці мають розуміти, кого і за що обирають

image
18 Липня 2019, 10:03
Поділитися:

Українці мають пам’ятати, що на парламентських виборах вони обирають не тільки нову Раду, а й новий Уряд

Передвиборча соціологія — доволі цікава річ, і іноді цифри, які надають різноманітні служби протягом кампанії, здатні збити з пантелику навіть досвідчених політологів. Що вже казати про простих виборців, які ризикують стати жертвами маніпуляцій вже напередодні 21 липня. Отже як застрахуватися від «жонглювання цифрами» та прийняти дійсно вірне рішення?

 

Вмикаємо здоровий глузд та здатність критично мислити

Вважаючи передвиборчу кампанію своїм «зоряним часом», деякі політики намагаються в цей період дати якомога більше обіцянок, часто не підкріплених реальними справами. Але, схоже, українці остаточно втомилися від неприкритого популізму. Громадяни все частіше довіряють чітким та прозорим програмам кандидатів, які вже неодноразово демонстрували здатність ефективно діяти у кризових ситуаціях.

Згідно з офіційною соціологією, високі шанси на проходження у Парламент має «Українська стратегія Гройсмана». Політична сила, яку очолює чинний Прем’єр, за даними останніх соціологічних опитувань, має всі шанси подолати 5% бар’єр. За словами самого Володимир Гройсмана, він визначився зі своєю стратегією ще на початку політичної кар’єри, і дотримується ключових принципів вже кілька років поспіль, обіймаючи посаду Голови Кабінету Міністрів. Отже, громадяни мають усвідомити, що цього тижня вони вирішуватимуть долю не тільки Верховної Ради, але й Уряду.

 

Чому нинішні парламентські вибори – це справа кожного громадянина

Поки Президент дбає про безпеку країни та відповідає на зовнішні виклики, саме Кабмін на чолі з Прем’єром піклується про добробут громадян та вирішує їхні буденні проблеми.

Питання, які стосуються регулювання тарифів, підвищення зарплат і пенсій, підготовки до опалювального сезону, підтримки інфраструктури та соціальних об’єктів — це щоденні завдання для Прем’єра та важка рутина, з якою здатен впоратися лише досвідчений фахівець і рішучий реформатор. А оскільки голову Уряду призначає не президент — його обирають громадяни, голосуючи за ту чи іншу партію, — українці мають зрозуміти, що саме вони вирішують, хто керуватиме Кабміном і вирішуватиме їхні щоденні проблеми.

За даними опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», Володимир Гройсман залишається одним з найбільш бажаних претендентів на пост Прем’єра. Таким чином, не виключено, що нинішній голова Уряду й надалі обійматиме цю посаду. Втім, для цього його політичній силі “Українська стратегія Гройсмана” слід потрапити до парламенту, для того щоб мати можливість захищати обраний курс і продовжувати якісне реформування країни.

 

Українці мають розуміти, кого і за що обирають

Отже, 21 липня вже близько, і у громадян молодої європейської держави є можливість приєднатися до команди прогресивних українських політиків і захистити державу від нашестя непорядних владних еліт.

Кого громадянам хочеться бачити в Раді? Напевне, тих, хто демонструє професіоналізм, впевненість, досвід, повагу та авторитет, проукраїнську позицію, здатність захищати інтереси держави і оперативно діяти в кризових ситуаціях, рішучість, відсутність популізму, відкритість і розуміння першочергових потреб українців.

 

Всі ці риси, безумовно, притаманні політичній силі «Українська стратегія Гройсмана». Як саме вони розкриваються на практиці?

  1. Професіоналізм. В умовах зовнішньої нестабільності та під тиском загроз країна не має часу на «розкачку» і потребує швидкої реакції професійних стратегів. Треба діяти оперативно, використовуючи наявні вміння, та іноді приймати непопулярні рішення. Якщо ми подивимося на першу десятку «Української стратегії Гройсмана», ми побачимо прізвища людей, які вже розкрили свій професійний потенціал і встигли зробити для країни те, що попередники лише обіцяли.
  2. Впевненість. Команда Гройсмана – це молоді, але вже досвідчені фахівці, здатні приймати виклики сьогодення і діяти згідно з вимогами сучасності. До речі, лідер політичної сили свого часу мав сміливість відмовитися від підтримки з боку авторитетних політиків і, взявши на себе відповідальність за команду, піти в самостійне плавання.
  3. Досвід. Досвідчені фахівці з «Української стратегії Гройсмана» знають, як працює державний механізм і вирішення яких проблем в першу чергу потребує країна. Тому ці спеціалісти добре розуміються як на вирішенні поточних питань, так і на законотворчості. Здатність діяти швидко та якісно дозволяє команді Гройсмана й надалі працювати на реформування країни.
  4. Повага. Протягом перебування на посаді Прем’єр-міністра Володимир Гройсман проявив себе не тільки як вдалий і послідовний реформатор, але й як політик, якому можна довіряти, чия позиція є прозорою, чіткою і зрозумілою кожному громадянину. Той факт, що українці хочуть і надалі бачити його головою Уряду, красномовніший за тисячі слів.
  5. Проукраїнська позиція. За роки прем’єрства Володимир Гройсман продемонстрував якісні результати співпраці з іноземними партнерами, діючи при цьому в інтересах держави. Адже виконання зобов’язань та піклування про добробут громадян — це найочевидніша демонстрація проукраїнських принципів.
  6. Здатність захищати інтереси держави. Команда молодих спеціалістів під керівництвом чинного Прем’єра вже вибудувала власну стратегію протидії проросійським силам задля запобігання їхньому реваншу. Політики нового покоління не пов’язані з представниками «старої команди» і не мають з ними спільних бізнес-інтересів.
  7. Ефективність в кризових ситуаціях. «Українська стратегія Гройсмана» — це об’єднання сильних антикризових менеджерів, які вміють діяти рішуче та чітко розуміють, як зробити Україну по-справжньому сильною й успішною.
  8. Рішучість. Команда нового покоління в Парламенті — це реальний шанс оновити Верховну Раду і змусити її ефективно працювати. Адже український Парламент має бути плацдармом для роботи справжніх народних обранців, а не місцем для зібрання випадкових людей.
  9. «Ні» популізму. Україна втомилася від популізму. Пусті обіцянки – це вчорашній день, а люди хочуть бачити у великій політиці тих, хто гарантує їм день завтрашній і хто зміг показати, на що здатен, вже сьогодні.
  10. Відкритість. Перебуваючи на посаді Прем’єр-міністра, Володимир Гройсман звик звітувати про кожен свій крок і вимагати цього від партнерів та підлеглих. Це один з найважливіших пунктів його стратегії.
  11. Розуміння потреб людини. Володимира Гройсмана часто називають «соціальним Прем’єром», який протистоїть системі, уникаючи публічних скандалів, гучних заяв та приниження політичних опонентів. Українці на власні очі бачать, як будуються дороги, відтворюється українська культура, а школи та лікарні навіть у найменших містечках України отримують чималі кошти в рамках програми децентралізації. Гройсман став другом №1 для простих громадян і ворогом №1 для монополістів, популістів і прибічників старого режиму.

Отже, незважаючи на різноманітні ризики та труднощі, які щодня доводиться долати Україні, очевидним є наступне: громадяни мають можливість власноруч захистити своє право на краще життя вже в ці дні. Варто лише прийти на вибори 21 липня і, скориставшись цим «вікном можливостей», обрати дійсно компетентний Парламент. Адже сьогодні саме від простої людини та її вибору залежить, чи рухатиметься Україна і далі у вірному напрямку і яку стратегію розвитку обере.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ