В центрі Києва покажуть сюрреалістичне кіно

image
17 Липня 2019, 13:49
Поділитися:

Культурно-мистецький комплекс Artarea запрошує кіноманів на вечірні перегляди фільмів, що були зняті різними режисерами, але за стилем найбільш наблизились до сюрреалістичної естетики.

19 липня о 20.45 
Вальтер Руттман “Берлін – симфонія великого міста” (1927)

З цього фільму розпочалась революція у документальному кіно. Майстерна спроба поєднати монтаж, музику та ритм великого міста. В. Руттман був однодумцем та колегою Лені Ріфеншталь, яка довела стиль документального кіно до досконалості.

20 липня о 20.45  

“Орфей” Жана Кокто (1950) – великого поета, драматурга, графіка, кіно- і театрального режисера. Його роботи в кіно – це абсолютно унікальний приклад продовження поезії кінематографічними засобами. Хоча сам він заперечував відношення його картин до «відомства сюрреалізму», вони несуть виразний відбиток цього напрямку.
У житті знаного поета Орфея є все, про що тільки можна мріяти. Несподівано він закохується в Принцесу Аду. Вірний слуга Принцеси, Артебіз, також закохується, і його обраницею стає дружина Орфея, Еврідіка. Такий дивний любовний чотирикутник просто приречений. Принцеса Ада забирає Еврідіку в царство вічної пітьми. У Орфея і Артебіза не залишається іншого вибору, як відправитися в погоню за ними …

21 липня о 20.45 
 

«Антракт» і «Париж заснув» Рене Клер
Рене Клер, мабуть, найтонший, найбільш «збалансований» режисер у французькому кіно. «Антракт» і «Париж заснув» – кінематографічні авангардистські казки молодого художника, його проба пера перед виходом у «чисті води класицизму».


Де: дворик перед КМК Artarea, вул. Софіївська, 11-15.
Вартість квитка: 100 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ