Більше за кіно: в столиці презентують експериментальні кадри Берліну 20-х

image
16 Липня 2019, 18:06
Поділитися:

Кіномани мають унікальну нагоду – побачити документальну стрічку «Берлін. Симфонія великого міста» 1927 року у супроводі живої музики.

Кіномузичний проект «Міста на плівках» – серія кінопоказів документальної класики німого кіно з музичними лайв сетами. Перший лайв сет відкривається фільмом німецького кіноавангардиста Вальтера Руттмана «Берлін. Симфонія великого міста» і буде озвучений авторською музикою Павла Павлосюка (клавіші) у дуеті з Альбертом Цукренком (електрошумові ефекти). 

Стрічка «Берлін. Симфонія великого міста» є експериментальним документальним фільмом, що розвиває принцип «кіносимфонії». Тут глядач спостерігає одразу кілька побутових подій за один мікропроміжок часу (людські кроки, приїзд міщан з валізами) на фоні повільного ритму міста – від світанку до остаточного згасання звуків вечірнього Берліна. 

Фільм складається з 5 частин. Відповідно, українські музиканти працюватимуть із п’ятьма лайв сесіями, що перенесуть глядачів у той Берлін, який вони не бачили, а наративи між сесіями відновлять у пам’яті той Берлін, який ми вже знаємо.


Про виконавців:
Павло Павлосюк – український композитор і музикант, який нині мешкає у Литві. Автор музичних проектів
«Акустичні віддзеркалювання Майї Дерен», імпровізаційні супроводи до німих стрічок «Антракт» Франсіса Пікабіа, «Фільм Семюела Беккета» Алана Шнайдера, до коротких комедій Бастера Кітона. 
Альберт Цукренко – український композитор і музикант, учасник гурту Хамерман Знищує Віруси, автор музики до українського німого фільму
«Свині завжди свині» (1931, режисер – Ханан Шмаїн).

Про проект:
«Міста на плівках» – оригінальний проект українсько-литовського композитора і музиканта Павла Павлосюка. Водночас він є частиною масштабного проекту Мережі кінотеатрів КП «Київкінофільм»«Кіно у місті – місто у кіно». Проект відбуватиметься на різних кіномайданчиках та відкритих просторах у Києві. 

Коли: 18 липня о 20:00.
Де: кінотеатр «Ліра», вул. Вел. Житомирська, 40.
Вартість квитків: 100 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ