Податківці Києва ліквідували конвертцентр з оборотом 210 млн грн

image
16 Липня 2019, 17:34
Поділитися:

Співробітники податкової міліції Києва припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018 – 2019 років було незаконно переведено у готівку близько 210 млн грн безготівкових коштів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

– Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018 – 2019 років було проконвертовано близько 210 млн грн, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам-виробникам послуги з формування незаконного податкового кредиту, документального прикриття безтоварних операцій та переведення безготівкових коштів у готівку.

З метою прикриття своєї незаконної діяльності фігуранти створили низку рахунків, на які перераховували кошти нібито за придбані товари чи послуги, які в свою чергу формували податковий кредит за рахунок підприємств реального сектору економіки.

У подальшому частина грошових коштів знімалася готівкою. Ці кошти передавали «замовникам» – підприємствам реального сектору економіки.

За результатами санкціонованих обшуків, вилучено партію готівки у національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 1,1 млн грн, ноутбуки, мобільні телефони, печатки підприємств, документацію та чорнові записи. Триває слідство.

Нагадаємо, з початку року кияни подали до ДФС7 тис. податкових декларацій та отримали 16 млн грн податкової знижки.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ