Семінар для осіб з інвалідністю

image
19 Лютого 2019, 12:40
Поділитися:

18 лютого 2019 року Фастівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості організовано та проведено інформаційний семінар для осіб з інвалідністю з метою сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці, надання допомоги у працевлаштуванні, привернення уваги суспільства і громадськості до проблем у сфері прав людей з інвалідністю, забезпечення інклюзії та рівності у суспільстві, захисту прав, гідності і благополуччя.

У заході взяла участь  начальник відділу по перевірці нарахування (виплати) пенсій управління соціального захисту населення Фастівської РДА Олена Папка, яка надала повну та вичерпну інформацію щодо соціального забезпечення осіб з інвалідністю, військовослужбовців та учасників АТО. Надано роз’яснення щодо можливості проходження навчання та санаторно-курортного лікування, проходження психологічної реабілітації. Надано детальне роз’яснення щодо індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю, призначення та як її одержати в разі відсутності. Присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили. 

Безробітна Надія Минайлюк поділилася враженнями щодо оздоровлення в санаторії «Батьківщина» м. Трускавець.

Провідний фахівець з профорієнтації Наталія Весела проінформувала присутніх про послуги, що надаються державною службою зайнятості, стан ринку праці регіону, актуальні вакансії, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю, державні гарантії у сфері зайнятості, права та обов’язки безробітних громадян з інвалідністю, зареєстрованих в державній службі зайнятості.       

        

 

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua