В Мистецькому Арсеналі презентують історію бунту

image
16 Липня 2019, 12:53
Поділитися:

 Прем’єра вистави «Hooligan» режисера Пітера Канта за поемою Джона Мілтона «Втрачений рай» відбудеться 17 та 18 липня.

Імпульс до початку виник рік тому, коли актор Семен Кислий показав режисеру Пітеру Канту декілька своїх  шкільних  фото: 16-літній хлопець з обличчям в крові або опухлим від ударів руками чи ногами. Це все було, коли Семен навчався в ліцеї мистецтв у Харкові і займався тайським боксом.  З дитинства майбутній хуліган ходив з батьком на стадіон і в шкільні роки футбол почав все більше і більше його затягувати. А згодом, після перегляду фільму «Хулігани зелених вулиць», став вболівати за ФК «Металіст» та почав битися у харківській групі футбольних фанатів. Ця історія дуже надихнула Пітера.

Музичну частину проекту готувала британська композиторка Jessica Maryon-Davies, спеціально запрошена на до Києва. Для вистави вона працювала з хором акторів.

У процесі дослідження теми хуліганів та пошуку приміщення для вистави, команда зрозуміла, що буде працювати із текстом поеми «Втрачений рай», бо ця історія бунту, непокори, мускулинності, боротьби проти налагодженої системи цінностей та будь-якої системи дуже співзвучна з темою футбольних фанатів.

Що дає нам об’єднаність, згуртованість? Чому так легко об’єднуватися проти чогось і когось? За щось і проти? Як знайти себе або забути в групі об’єднаних однією ідеєю людей? Такі питання ставить вистава.

Пітер Кант уже 3 рік поспіль працює з групою українських акторів і вони разом створюють вистави, які показують у Німеччині та Україні. Вистава «Hooligan» стане результатом 16-ти денної резиденції команди у Мистецькому арсеналі. Режисер зазвичай працює з нетеатральним простором, і цей раз не виключення. І завжди в таких випадках комада акторів з режисером відштовхуються від простору, який самостійно дає пропозиції на ідеї і в процесі конструкція вистави вибудовується, за словами Пітера, як сни.

– Архітектура снів, де глядач спостерігає різні уривки, сцени, візуальні картини, шматки тексту, тіні. Очі глядача – це відеокамера, глядач – це вуаерист, камера знімає своє власне кіно, рухаючись вільно крізь простір і час, – говорить Пітер Кант.

І в результаті у кожного глядача буде своя власна вистава.


Коли: 17 липня о 19.45, 18 липня о 21.00
Де: Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 12-14
Вартість квитка: 250 грн.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ