За тиждень «Лікар у домі» обстежив більше тисячі киян

image
16 Липня 2019, 07:53
Поділитися:

У Києві тривають безкоштовні медичні обстеження у рамках проекту «Лікар у Вашому домі», під час якого охочі можуть пройти експрес-діагностику в усіх районах столиці.

За минулий тиждень завдяки проекту «Лікар у Вашому домі» перевірили своє здоров’я 1037 киян. Загалом від початку дії проекту було здійснено 87 177 обстежень.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на першого заступника голови Миколу Поворозника.

– У рамках проекту за результатами обстежень минулого тижня у 774 киян виявлено надмірну вагу, у 445 – підвищений артеріальний тиск, у 272 – високий рівень цукру крові, у 358 – високий рівень холестерину, – розповів він.

За його словами, минулого тижня було здійснено 67 виїздів мультидисциплінарних бригад, до складу яких входять лікар, медсестра первинної ланки та вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.

У КМДА нагадують, що кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження, звернувшись у намет із написом «Лікар у Вашому домі», які розташовані в усіх районах столиці.

Зокрема, там можна отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

Переглянути графік обстежень та адреси, за якими розміщено намети, можна тут.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ