Антисанітарія біля деяких броварських бюветів несе епідемнебезпеку – фахівці

image
15 Липня 2019, 19:05
Поділитися:

Санітарний стан територій навколо бюветних комплексів по вул. Олімпійська, бульв. Незалежності та вул. Короленка – незадовільний, позаяк там не проводиться прибирання. Коло деяких із них влаштували водопій для тварин, що несе епідемічну небезпеку. Не сприяють належному санітарному стану і вечірні зібрання безхатьків на бюветі по бульв. Незалежності. Таких висновків дійшли у броварському міжрайонному відділі лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці відділу, ємності для водопою тварин влаштовані біля бювету по вул. Олімпійська. Слід зазначити, що саме на цей об’єкт було найбільше нарікань із боку коментаторів на Фейсбуку. Цієї суботи біля кожної із трьох «водокачок» побували журналісти «Трибуни Броварів». І от що побачили на Торгмаші: купа тазиків із водою, де вже завелись водорості, яєчна шкаралупа і птахи, що це все п’ють і їдять.

Такі водопої фахівці називають епідемічно небезпечними.

Схожа картина – і на бюветі по вул. Короленка. Однак тут є лише декілька невеликих ємностей із водою, причому набагато чистішою Її, вочевидь, часто замінюють.

Біля бювету по бульв. Незалежності ніякого водопою для тварин ми не побачили, як і вечірніх безхатьків, про яких повідомили у відділі лабораторних досліджень. Під час візиту вже вечоріло, на годиннику було близько 20:00. Слід зауважити, що великого нагромадження сміття біля усіх трьох бюветів ми теж не помітили.

Як зазначають у відділі лабораторних досліджень, безхатьки коло бювету по бульв. Незалежності збираються ввечері, де розважаються, сплять і створюють навколо антисанітарію.

Зазначимо, у відділі повідомили про відсутність відхилень від гігієнічних нормативів у воді з «водокачок» із усіх бюветів міста, окрім як у нововідкритому об’єкті в парку «Приозерному». Там знайшли кишкову паличку та лактопозитивні бактерії.

Однак, саме цей бювет відкрили нещодавно. Його, зі слів лікарів, потрібно було ретельно промити. Очільник КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андреєв сьогодні підтвердив озвучену раніше інформацію про те, що вода в бюветі відповідає нормам на цей момент.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари