Двох мешканців Київщини судитимуть за незаконний видобуток піску на 1,2 млн грн

Двох мешканців Київщини судитимуть за незаконний видобуток піску на 1,2 млн грн
15 Жовтня 2024, 16:56
Поділитися:

Білоцерківська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти двох чоловіків, яких звинувачують у незаконному видобуванні корисних копалин на території Білоцерківського району.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що з вересня 2022 року по жовтень 2023 року обвинувачені змовились і незаконно видобули майже 2 тисячі тонн піску на території Рокитнянської територіальної громади. Чоловіки планували продати видобутий пісок.

Правоохоронці з’ясували, що підозрювані використовували спецтехніку для видобутку піску на державних землях, які один з них орендував. При цьому вони не мали спеціального дозволу на користування надрами.

Своїми діями обвинувачені завдали державі збитків на суму 1,2 млн грн. Прокуратура подала до суду позов про відшкодування цієї суми.

Досудове розслідування проводили слідчі Білоцерківського райуправління ГУ Нацполіції у Київській області. Справу розглядатимуть за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua