З початку року у Києві висадили близько 4 тисяч дерев та майже 40 тисяч кущів

З початку року у Києві висадили близько 4 тисяч дерев та майже 40 тисяч кущів
15 Жовтня 2024, 12:24
Поділитися:

З початку 2024 року озеленювачі у Києві висадили у парках, скверах та на бульварах міста близько 4 000 дерев, майже 40 000 кущів та понад 5,2 млн квітів.

Про це повідомили в КО “Київзеленбуд”.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У цьогорічній кампанії з озеленення міста, як і завжди, перевага надається стійким до міських умов породам дерев. 70-80% із них – це листяні породи, такі як дуби, клени, платани, катальпи та тополі.

При виборі рослин для озеленення перевагу віддають багаторічним рослинам і кущам , оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для догляду. Серед них: ковила, гейхера, міскантус, родовник, брунера, буквиця, шавлія, гортензія, бузок тощо, – зазначили в Київзеленбуд.

Наразі всі комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень активно займаються осіннім озелененням столиці.

Нагадаємо, торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тис. дерев, майже 80 тис. кущів та 6,5 млн квітів.

Також ми повідомляли про те, що у київському парку “Наталка” на Оболоні висадили нові квіти на алеї троянд, що присвячена місту Бахмут на Донеччині, яке було геть знищене та пограбоване російськими окупантами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua