Опалювальний сезон, захист енергооб’єктів, урядові програми енергоефективності: відбулася нарада з очільниками ОВА

Опалювальний сезон, захист енергооб’єктів, урядові програми енергоефективності: відбулася нарада з очільниками ОВА
12 Жовтня 2024, 23:43
Поділитися:

Підготовка до опалювального сезону, захист енергетичної інфрастраструктури, реалізація урядових програм енергоефективності. Ці пріоритетні завдання для кожної області та громади обговорили під час наради за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Віцепремʼєр-міністра Олексія Кулеби, заступника голови Офісу Президента Віктора Микити, голів обласних військових адміністрацій. 

«Попереду важка зима. Ворог не припиняє обстріли, тому маємо бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації і діяти комплексно та оперативно, щоб люди були з теплом, світлом та водою», – зазначив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко за підсумками наради. 

Він зазначив, що Київщина завершує підготовку до початку опалювального сезону. Постійно працює регіональний оперативний штаб, який разом з районами та громадами вирішує всі проблемні питання. Йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, ремонт мереж, насосних станцій, заготівлю палива тощо. 

«Ведемо активну роботу зі встановлення у громадах когенераційних установок. Наразі йдеться про 33 установки потужністю майже 80 МВт. Вони вироблятимуть електроенергію і тепло. Залучаємо інвесторів для реалізації ще низки аналогічних проєктів», – сказав він. 

КОВА також працює над встановленням компактних газових теплоелектростанцій для обʼєктів освіти, медицини та соцзахисту. Укладає ЕСКО-договори із впровадження енергоефективних проєктів, реалізовує урядові програми для підтримки енергонезалежності та енергоефективності фізичних осіб, ОСББ та ЖБК, бізнесу.

Разом з громадами та бізнесом спільно напрацьовуються ефективні рішення. 

Під час наради обговорили також питання щодо збільшення регіональних та місцевих програм підтримки сил безпеки та оборони, ветеранів війни, ВПО та інше.

«Викликів багато. Але разом зможемо вирішити будь-яке питання», – додав Руслан Кравченко. 

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація