З нагоди 530-річчя селища у Гостомелі висадили дерева в парку «Щасливий»

З нагоди 530-річчя селища у Гостомелі висадили дерева в парку «Щасливий»
12 Жовтня 2024, 15:12
Поділитися:

Сьогодні Гостомель святкує 530 років з дня заснування. На заході з нагоди свята побував перший заступник голови КОДА Микола Бойко, представники Гостомельської селищної адміністрації, місцеві мешканці та гості. 

Захід розпочався з вшанування полеглих героїв та молебню від військових капеланів на Алеї Слави. Після покладання квітів, у парку «Щасливий» висадили дерева на честь загиблих захисників міста-героя. 

Також у місцевому будинку культури була представлена виставка експонатів з часів окупації Гостомеля від Національного музею військової звитяги та тематична виставка картин в галереї «Сила громади». Крім того, для гостей відбулась концертна програма за участі військового оркестру. 

«У кожної країни є своє місце, де починала писатися нова сторінка історії. Таким місцем у лютому-березні 2022 року став Гостомель. Адже саме Гостомель — першим прийняв на себе ворожий удар. І першим став на захист не лише Київщини, а й усієї України. Саме тут, під постійними обстрілами, у бою народжувалася нова історія України. Історія нескорених. Історія нашої перемоги»,  — зазначив Микола Бойко. 

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація