Руслан Кравченко на форумі «Зроблено в Україні»: 105 підприємств Київщини вже доєдналися до програми «Національний кешбек»

Руслан Кравченко на форумі «Зроблено в Україні»: 105 підприємств Київщини вже доєдналися до програми «Національний кешбек»
11 Жовтня 2024, 20:05
Поділитися:

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко взяв участь у бізнес-форумі «Зроблено в Україні». 

Цього року за ініціативи Президента Володимира Зеленського була започаткована комплексна політика «Зроблено в Україні», щоб підтримати український бізнес. Сьогодні під час бізнес-форуму «Зроблено в Україні» говорили про практичні заходи підтримки наших підприємців.

«Основне, чого очікує бізнес від нас – чесних і прозорих правил гри та дієвої антикорупційної політики. Київщина в пʼятірці лідерів серед бізнес-привабливих регіонів. Стабільно зростає кількість нових суб’єктів господарювання. На сьогодні їх вже 220 тис. За 8 місяців цього року в регіоні зареєстровано понад 16 тис. нових суб’єктів підприємницької діяльності», – сказав Руслан Кравченко. 

Він також наголосив, що важливий постійний діалог із бізнесом, бо лише разом можна напрацьовувати механізми, створення найкомфортніших умов у регіоні для підприємців.

«За обсягом прямих та капітальних інвестицій входимо у трійку лідерів, у п’ятірці серед економічно розвинених регіонів України за обсягом валового регіонального продукту. 90% представників бізнесу Київщини вже відновили свою роботу, 76% підприємств – працюють на повну потужність. Допомагаємо релокованим підприємствам – розмістили на Київщині 77 таких», – сказав начальник Київської ОВА.

Київщина активно реалізовує всі урядові програми підтримки бізнесу, в тому числі ініціативу «Зроблено в Україні». 105 підприємств Київської області вже стали учасниками програми «Національний кешбек».

«Маємо 13 індустріальних парків, з них 3 – відкрито впродовж останнього року із загальною сумою інвестицій 8,5 млрд грн. Працюємо над залученням іноземних інвестицій та поглибленням співпраці наших підприємців з іноземними колегами. Зокрема, вже створили онлайн платформу зі штатом Вашингтон – майданчик, де представники бізнесу, компанії та виробництва двох регіонів будуть співпрацювати, продавати свої послуги та продукти. Запропонували такі з майданчики створити з регіонами Італії та Канади», – підкреслив він.

За словами Руслана Кравченка, під час війни слова «Зроблено в Україні» набули особливого значення. 

«Сьогодні це не лише про те, що споживати українське – патріотично і модно. Це про силу духу і незламність наших підприємців, які продовжують працювати під час постійних атак ворога та повітряних тривог. Те, що роблять українські підприємтва – це не просто  товар з етикеткою. Це наша здатність спільно подолати будь-які виклики. Бо кожен продукт, виготовлений в Україні, несе в собі частинку нашої сили і нашої Перемоги», – додав Руслан Кравченко.











The post Руслан Кравченко на форумі «Зроблено в Україні»: 105 підприємств Київщини вже доєдналися до програми «Національний кешбек» appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація