Київщина розширює співпрацю з міжнародними партнерами: в КОДА пройшла зустріч з австрійською делегацією

Київщина розширює співпрацю з міжнародними партнерами: в КОДА пройшла зустріч з австрійською делегацією
11 Жовтня 2024, 19:26
Поділитися:

Київщина продовжує співпрацю з відновлення та впровадження нових технологій спільно з міжнародними партнерами. Сьогодні в Київську ОВА завітала австрійська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Арадом Бенкьо. Зустрічав гостей перший заступник голови КОДА Микола Бойко. 

Під час робочої зустрічі сторони обговорили пріоритетні напрями співпраці. Зокрема, поспілкувалися про розширення співробітництва та реалізацію нових проєктів на території Київщини в рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння з регіоном Нижня Австрія. Також обговорили укладання нових угод про побратимство між територіальними громадами Київської області та федеральними землями Австрії.

Перший заступник голови КОДА розповів учасникам делегації про пріоритетні напрями співпраці. Мова йде про реалізацію нових проєктів в освітній та медичній сфері, цивільного захисту населення та забезпечення мешканців Київщини альтернативними джерелами електроенергії.

«Австрійська сторона з початку повномасштабного вторгнення рф надавала гуманітарну підтримку нашим пошкодженим громадам, зокрема, Іванківській, Бучанській, Ірпінській, Макарівській та Бородянській. Ми вдячні партнерам за допомогу та підтримку українців та готові до реалізації нових проєктів спільно з нашими австрійськими партнерами», — зазначив Микола Бойко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація