Університети третього віку: нові можливості для літніх людей на Київщині

Університети третього віку: нові можливості для літніх людей на Київщині
10 Жовтня 2024, 18:33
Поділитися:

У Київській області успішно функціонують Університети третього віку – соціальні освітні ініціативи, які надають людям похилого віку можливість навчатися, спілкуватися та розвиватися.

Основні напрями діяльності університетів третього віку – підтримка активного способу життя літніх людей, їх навчання та соціалізація. Програми охоплюють різні аспекти, зокрема, освіту, культуру, фізичну активність. Така ініціатива сприяє інтеграції пенсіонерів у сучасне суспільство.

Університети працюють у рамках соціальних програм, які підтримуються місцевими громадами та спрямовані на активне та здорове довголіття. В рамках ініціативи діють такі факультети: історії України, соціально-правових знань, психології, основ християнства, інформатики, секція скандинавської ходьби, секція прикладного мистецтва.

На сьогодні в межах області працюють сім університетів, а саме на території Білоцерківської, Обухівської, Переяславської, Вишгородської, Макарівської, Броварської, а також Іванківської громад.

Так, у Броварській громаді університет третього віку відновив свою роботу тиждень тому. Наразі у закладі навчається близько 72 слухачів, а за весь час існування випущено 892 студенти.

Комунальна установа Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні» займається наданням соціальних послуг для різних категорій населення, зокрема для людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших соціально незахищених груп, наразі кількість слухачів 752 особи.

На території Макарівської територіальної громади діє центр соціального обслуговування Макарівської селищної ради, має широкий спектр послуг для 30 людей похилого віку та осіб з інвалідністю.

КУ Іванківської селищної ради «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» також пропонує послуги для 109 осіб похилого віку.

Територіальний центр надання соціальних послуг Обухівської міської ради організовує діяльність Університету третього віку для 83 осіб.

Також є Центр надання соціальних послуг та соціальної інтеграції в м. Переяслав, який займається підтримкою 21 особи похилого віку та інших вразливих груп населення.

Університет у Вишгороді створює можливості для 187 пенсіонерів залишатися соціально активними, отримувати нові знання та знайомитися з сучасними технологіями.

The post Університети третього віку: нові можливості для літніх людей на Київщині appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація