Який телефон з хорошою камерою обрати

Який телефон з хорошою камерою обрати
10 Жовтня 2024, 15:04
Поділитися:

Відомо, що найкращий фотоапарат той, який є під рукою, коли є можливість зробити цікавий кадр. Цій умові відповідає смартфон. Якщо для вас важлива фотографія та її якість, то при виборі нового телефону зверніть увагу на його фотозйомку. Ось список найцікавіших і найчастіше купованих моделей смартфонів з хорошими камерами, які є в нашому магазині.

1 Місце Apple iPhone 15 Pro

2 Місце Samsung Galaxy S24 Ultra

3 Місце Apple iPhone 15 Pro Max

4 Місце Apple iPhone 15

5 Місце Apple iPhone 15 Plus

6 Місце Xiaomi 14 Ultra

7 Місце Huawei Pura 70 Ultra

8 Місце Motorola edge 50 ultra

9 Місце Google Pixel 9

10 Місце Xiaomi 14

11 Місце Xiaomi 14T Pro

12 Місце OnePlus 12

13 Місце Redmi Note 13 Pro+ 5G

14 Місце realme C67

15 Місце POCO X6 Pro 5G

Apple iPhone 15 Pro

Ефективні компоненти, включаючи надшвидкий процесор A17 Pro

Екран чудової якості

Потужний акумулятор, якого вистачає на цілий день роботи

Виявлення символів

Оптична стабілізація зображення

Можливість переміщення фокуса після зйомки

Без зарядного пристрою

Першим серед телефонів з найкращими камерами став Apple iPhone 15 Pro . Прем’єра цієї моделі iPhone відбулася восени 2023 року ( прем’єра її наступника вже відбулася).

iPhone 15 Pro привертає увагу корпусом з авіаційного титану , новітнім дуже ефективним 6-ядерним процесором A17 Pro та 6,1-дюймовим екраном Super Retina XDR із роздільною здатністю 2556 x 1179 пікселів, який відображає реалістичне зображення , як а також акумулятор, якого вистачить на цілий день роботи . Розмір цього телефону 146,6 х 70,6 х 8,25 мм.

Оснащений системою з трьох високоякісних камер: основною з роздільною здатністю 48 Мпікс і діафрагмою f/1.78 або двома додатковими по 12 Мпікс – надширококутним і телеоб’єктивом. Завдяки можливості вибору різних фокусних відстаней вони пропонують стільки ж можливостей, скільки сім об’єктивів. Користувач має оптичний зум до 10x і може робити фотографії з високою роздільною здатністю 24 Mpix і 48 Mpix. Виробник особливо підкреслює виняткову якість портретів людей і тварин, зроблених на iPhone 15 Pro. Спеціально встановлювати портретний режим не потрібно, тому що телефон розпізнає, що люди фотографуються, і автоматично записує інформацію про глибину різкості. Це дає змогу відразу переглянути фотографію як портрет із художньо розмитим фоном або змінити ефект пізніше в програмі «Фотографії».

Цей iPhone має розширену функцію автоматичного покращення фотографій Photonic Engine , яка накладає найкращі пікселі із зображення найвищої роздільної здатності на оптимально освітлене зображення для детальних знімків. У нічному режимі телефон ефективно пом’якшує світло та виділяє деталі з тіні . А за сильного сонячного світла чи нерівномірного освітлення за допомогою інтелектуального режиму HDR 5 він покращує як передній, так і задній плани зображення . Щоб швидко і точно встановити глибину різкості в умовах слабкого освітлення, він використовує Лідар – лазер, який вимірює відстань до фотографованого об’єкта .

iPhone 15 Pro має стабілізацію зображення OIS , яка відповідає за різкість фотографій і відео (в режимі Action). Також варто відзначити режим фільму з автоматичним підвищенням чіткості героя запису.

А тепер декілька цікавих фактів. Функція Live Photo дозволяє одним натисканням знімати рухомі фотографії, тобто відразу поєднувати фотографії з короткими відео зі звуком, записаним безпосередньо перед і після зйомки. А в портретному режимі з безперервним збільшенням ви можете плавно наближати фотографовані об’єкти. Що, напевно, найбільше вражає, це можливість переміщати фокус з одного об’єкта на інший після зйомки фотографії. А ще те, що за допомогою основної або надширококутної камери можна записувати просторове 3D-відео, яке можна переглядати в окулярах Apple Vision Pro.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Чотири фотомодулі відмінної якості

Дуже хороші фотографії незалежно від освітлення

Чудовий оптичний і цифровий зум

Оптична стабілізація зображення

Потужна підтримка штучного інтелекту Galaxy як під час фотографування, так і під час їх обробки

Дуже ефективні компоненти, включаючи надшвидкий процесор Snapdragon 8 Gen 3

Акумулятор тримає до двох днів (в залежності від використання)

Без зарядного пристрою

Друге місце серед телефонів з найкращими камерами для фото та відео зайняла найновіша та найвища модель від Samsung Galaxy S24 Ultra , яка вийшла у січні 2024 року. З самого початку вона користується великим інтересом, її охоче купують. , і його користувачі діляться численними схвальними відгуками про нього. Це смартфон, який має те щось.

Потужні компоненти, такі як 8-ядерний процесор Snapdragon 8 Gen 3 і багато простору для даних і оперативної пам’яті, безумовно, відіграють роль у його популярності. Гарний робочий екран Dynamic AMOLED 2X із високою роздільною здатністю 2600 н Працює до 95 годин на одному заряді. Все це також важливо з точки зору людини, яка хоче зробити багато фотографій і відео на свій телефон. Таке обладнання забезпечує комфортну, швидку, стабільну роботу без неприємних сюрпризів.

Але найбільше уваги привертають камери цього телефону. Samsung Galaxy S24 Ultra має модульну світлодіодну роздільну здатність : 200 Мпікс із діафрагмою f/1,7 і оптичне 2-кратне збільшення, ультраширококутний 12 Мпікс із діафрагмою f/2,4, тильним 50 Мпікс, f/3 ,4, з 5-кратним оптичним збільшенням і 10-кратним оптичним збільшенням із роздільною здатністю 10 Мпікс, f/2,4, з 3-кратним оптичним збільшенням. А ще є фронтальна селфі-камера на 12 Мпікс, f/2.2.

Камери підтримуються якісним програмним забезпеченням з використанням Galaxy AI – як під час зйомки фотографій, так і під час їх обробки. Наприклад, камери розпізнають об’єкти та постійно покращують колірні тони, зменшуючи шум і виявляючи деталі . Зробивши фотографію, ви можете легко використовувати свій телефон, щоб: виконувати фотомонтажі , такі як рухомі об’єкти та люди на вже зроблених фотографіях.

AI також підтримує цифрове масштабування : воно дозволяє збільшити його від 1x до 100x, покращуючи деталі в усіх точках. Штучний інтелект також допомагає робити якісні чіткі фотографії в умовах слабкого освітлення . Також заслуговує на увагу функція Slow-mo movie, яка дозволяє контролювати, коли запускати та зупиняти ефект уповільненої зйомки , використовуючи зображення, згенеровані ШІ, між кадрами, навіть у завантажених файлах.

У розпорядженні користувача оптична стабілізація зображення – Tele OIS , яка стабілізує знімки та зменшує розмитість під час зйомки крупним планом.

На замітку: новий метод пошуку «Виділити та знайти» заснований на тому, що ви вибираєте деталь, яка вас цікавить, на будь-якій фотографії, яка відображається на екрані під час перегляду веб-сторінок, і пошукова система негайно надає вам інформацію про це. тема.

Підводячи підсумок, можна сказати, що Samsung Galaxy S24 Ultra — це телефон, який забезпечує гарні фотографії за будь-яких умов освітлення та високого масштабування , чудово використовуючи новітні можливості штучного інтелекту.

Apple iPhone 15 Pro Max

Чудовий, великий екран з високою роздільною здатністю

Найпотужніша система камер у смартфоні Apple

Новий телеоб’єктив із 5-кратним збільшенням

Оптична стабілізація зображення – OIS 3D

Витривалий акумулятор

Дуже ефективні компоненти, включаючи суперефективний процесор Apple A17 Pro

Третє місце в нашому списку найкращих телефонів для фото та відео зайняв Apple iPhone 15 Pro Max , який також продається з осені 2023 року. Ця модель також має новий ефективний процесор Apple A17 Pro , потужний акумулятор. який може працювати цілий день, і титановий корпус. Він відрізняється від моделі iPhone, представленої вище, двома особливостями, які можуть бути важливими для фотографів на смартфонах: він має більший екран (і він більше загалом: 159,9 x 76,7 x 8,25 мм) з вищою роздільною здатністю – це Super Retina XDR з діагональ 6,7 дюйма , 2796 x 1290 пікселів – і новий телеоб’єктив 120 мм з 5-кратним збільшенням у телефонах Apple . Цей новий телеоб’єктив дозволяє знімати чіткіші крупні плани з великої відстані, що може бути корисним для документування шкільних матчів та інших змагань або під час прогулянки з вашими чотирилапими друзями.

Для цікавих: під об’єктивом знаходиться тетрапризма – складна скляна конструкція, яка чотири рази відображає світловий промінь. Завдяки цьому він охоплює більшу відстань у тому самому просторі, створюючи нову фокусну відстань, що дозволяє ефективно збільшувати знімки. Тетрапризма підтримує рухомий в трьох площинах модуль OIS 3D з автоматичною стабілізацією матриці і автофокусом . Наразі це найдосконаліша система стабілізації Apple — вона виконує до 10 000 мікрокалібрувань за секунду.

Зйомка та кадрування крупним планом полегшуються для користувача завдяки новому контекстному вікну – попередньому перегляду з ширшим планом, видимим у верхньому правому куті екрана, за допомогою інтелектуальної стабілізації зображення.

Додатковий пристрій iPhone 15 Pro Max дозволяє збільшити цифрову гучність у 25 разів.

Apple iPhone 15

Дуже хороша продуктивність і енергоефективність (процесор A16 Bionic з минулорічної версії Pro)

Високоякісний екран Super Retina XDR

Можливість робити детальні фото з високою роздільною здатністю

Можливість переміщення фокуса після зйомки

Без телеоб’єктива

Менше місця для даних у більш доступній версії

Без зарядного пристрою

Четверте місце в рейтингу телефонів з хорошими камерами займає iPhone 15 . Це видання стандартної версії смартфона Apple вийшло восени 2023 року. Він дуже популярний – користується великим інтересом і визнанням серед користувачів. У цьому порівнянні він також виділяється доступнішою ціною, але має певний компроміс – він має 128 ГБ даних. Більш місткі варіанти коштують дорожче. Цікаво, що ця базова версія iPhone отримала процесор A16 Bionic, який виробник використовував у старшій версії – 14 Pro. Цей процесор забезпечує чудову продуктивність і ефективність батареї. Екран 6,1 дюйма, Super Retina XDR. Розмір телефону становить 147,6 х 71,6 х 7,8 мм.

В iPhone 15 з’явилася нова основна камера . Його матриця має роздільну здатність 48 Мпікс і може записувати зображення в надвисокій роздільній здатності, що означає фіксацію великої кількості деталей на фото. У пристрої також є корисне рішення для зйомки портретів – як і в Pro-версії, після зйомки можна переміщати точку фокусування з одного об’єкта на інший .

iPhone 15 має систему подвійної камери , окрім основної камери, він також має ширококутну камеру (без телеоб’єктива). Крім того, він забезпечує оптичне збільшення до 4 разів.

Ця модель включена в наш список в основному завдяки вигідному співвідношенню ціна-якість. Він може мати менше камер або менше місця для фотографій, але в той же час це дуже якісний телефон , який робить дуже хороші фотографії.

Apple iPhone 15 Plus

Високоякісна камера з двома об’єктивами: знімайте детальні фотографії з високою роздільною здатністю

Можливість переміщення фокуса після зйомки

Екран Super Retina XDR забезпечує чудову якість зображення

Ефективний процесор A16 Bionic

Тривалий час автономної роботи

Роз’єм USB-C, тобто легка зарядка та передача даних

Розширити пам’ять за допомогою карти microSD неможливо

Без зарядного пристрою

До рейтингу телефонів з найкращими камерами також увійшов Apple iPhone 15 Plus . Описана вище модель Apple iPhone 15 відрізняється розмірами, розміром дисплея, ємністю акумулятора і ціною. Просто він більший (160,9 × 77,8 × 7,80 мм), масивніший і має більш ємний акумулятор . Для деяких користувачів більший екран є перевагою (6,7 дюйма, також Super Retina XDR, 2796 × 1290 пікселів, з яскравістю до 2000 ніт). А іншим доставляє незручність те, що смартфоном важче користуватися однією рукою чи помістити його в кишеню. Більша ємність акумулятора означає довший час роботи на одному заряді , залежно від типу використання, від кількох (наприклад, відтворення відео) до навіть кількох годин (наприклад, відтворення аудіо).

Apple iPhone 15 Plus оснащено системою подвійної камери . Основна камера має роздільну здатність 48 Мпікс і діафрагму ƒ/1.6 , що дозволяє знімати деталі навіть при слабкому освітленні. Другий, надширококутний об’єктив 12 Мпікс із кутом огляду 120° дозволяє робити ширококутні знімки. Селфі-камера має 12 Мпікс. Варто звернути увагу на функції, які покращують фотографії, зроблені в умовах складного освітлення: Intelligent HDR 5, Deep Fusion і Нічний режим . Відео можна записувати в якості Dolby Vision 4K зі швидкістю 24, 30 або 60 кадрів в секунду. Є система OIS з автоматичною стабілізацією матриці під час запису відео (основна камера).

iPhone 15 Plus має порт USB-C , що дозволяє легко підключати його до різних пристроїв. Він також підтримує бездротову зарядку .

Xiaomi 14 Ultra

Система камер Leica – універсальний набір із чотирьох задніх камер плюс фронтальна камера

Дуже ефективні компоненти

Ємний, витривалий акумулятор

Швидка зарядка 90 Вт, також бездротова (80 Вт, нова)

Екран для захисту очей

Висока ціна

Шосте місце в рейтингу найкращих смартфонів для фото- та відеозйомки зайняла нова модель Xiaomi 14 Ultra , яка користується величезною популярністю, як і її менший і дешевший брат, описаний нижче (і як з’являється в магазині, так і зникає). ). За вищу ціну він пропонує екран із більшою діагоналлю (6,73 дюйма) і вищою роздільною здатністю (3200 x 1440 пікселів), більш ємний акумулятор (5300 мАг) і набір із чотирьох, а не трьох, задніх камер Leica (основна 50 Мпікс, f/1.63; ширококутний 50 Мпікс, f/1.8; телеоб’єктив 50 Мпікс, f/1.8 і ще одна основна камера 50 Мпікс, f/2.5) плюс, звичайно, фронтальна камера 32 Мпікс, f/1. /2,0 . Таким чином, Xiaomi 14 Ultra має ще більше фотографічних можливостей. Система чотирьох камер Leica забезпечує чудову якість зображення незалежно від того, чи хочете ви знімати деталі здалеку чи знімаєте зблизька . Набір камер Xiaomi 14 Ultra дуже універсальний.

Huawei Pura 70 Ultra

Система лінз високого класу

Змінна діафрагма для кращого контролю глибини різкості

Телеоб’єктив з оптичною стабілізацією і макрорежимом

Швидкий затвор і Super AIS: кращі фотографії в русі та за слабкого освітлення

Якісний OLED-екран 120 Гц з високою яскравістю (2500 ніт)

Немає підтримки для служб Google

У список найкращих смартфонів для фотографування увійшов Huawei Pura 70 Ultra . Це телефон, який вирізняється своїми розширеними функціями фотографування. Основна камера має висувний яскравий об’єктив із роздільною здатністю 50 Мпікс і змінною діафрагмою від f/1.4 до f/4.0 , що дозволяє гнучко регулювати глибину різкості залежно від умов освітлення та типу сцени, що знімається. . В автоматичному режимі смартфон автоматично вибирає значення діафрагми, що полегшує зйомку як портретних фото з розмитим фоном, так і детальних пейзажних фото.

Huawei Pura 70 Ultra також має телеоб’єктив з роздільною здатністю 50 Мпікс і діафрагмою f/2.1 . Він забезпечує 3,5-кратне збільшення та має оптичну стабілізацію зображення. Він дозволяє робити фотографії з більшої відстані та в режимі макро з мінімальною дистанцією фокусування 5 см. Спеціальний режим Super Macro (35-кратне збільшення) автоматично активується на відповідній відстані, дозволяючи зафіксувати деталі, які важко побачити неозброєним оком.

Ширококутний об’єктив із роздільною здатністю 40 Мпікс і діафрагмою f/2.2 забезпечує широкий кут огляду 120°. Це дозволяє захоплювати більші частини сцени в одному кадрі, що корисно для пейзажів, архітектури або групових фотографій. Передня лінза з роздільною здатністю 13 Мпікс і діафрагмою f/2.4 підтримує AI.

Смартфон має режим ультрашвидкого затвора , який підтримується технологією XD Motion Engine, що дозволяє знімати об’єкти, що швидко рухаються, без розмиття. Завдяки подвійній експозиції в цьому режимі фотографії виходять чіткими та добре експонованими навіть у складних умовах.

Super AIS, тобто стабілізація зображення на основі штучного інтелекту , покращує стабільність нічних фотографій та в умовах складного освітлення.

Екран Huawei Pura 70 Ultra — це 6,8-дюймовий OLED-екран з максимальною яскравістю 2500 ніт і адаптивним оновленням від 1 до 120 Гц . Захист забезпечує скло Kunlun Glass , яке підвищує стійкість до пошкоджень.

Акумулятор має ємність 5200 мАг і підтримує швидку дротову зарядку SuperCharge потужністю 100 Вт і бездротову потужністю 80 Вт , а також реверсивну зарядку потужністю до 20 Вт. Наприклад, бездротовим способом ви можете зарядити телефон до 50 відсотків за 15 хвилин. хвилин.

Huawei Pura 70 Ultra не підтримує служби Google. Замість цього користувачі можуть використовувати екосистему Huawei AppGallery .

Motorola edge 50 ultra

Дуже хороші задня і передня камери

Висококласний Super HD pOLED дисплей 6,7 дюйма, 144 Гц

Багато місця для даних (1 ТБ)

Ефективні компоненти

Адаптивна стабілізація зображення

Надшвидка зарядка TurboPower 125 Вт (за 4 хвилини на весь день)

Тривала робота на одному заряді (до 40 годин)

Удосконалений штучний інтелект Moto AI, який підтримує фото- та відеозйомку

Дві SIM (e-SIM і nanoSIM)

Рівень стійкості IP68

Трохи слабший процесор, ніж у топових флагманів

Немає роз’єму для навушників

Модель Motorola edge 50 ultra є новим флагманом Motorola (надійде в продаж у Польщі на рубежі травня та червня 2024 року). Він привертає увагу насамперед камерами високого класу, дуже хорошими, ефективними компонентами, тривалим часом автономної роботи та швидкою зарядкою, а також цікавим дизайном.

Ззаду у нього розташовані об’єктиви: 50 Мпікс, f/1.6 – основний, 50 Мпікс, f/2.0 – надширококутний, 64 Мпікс, f/2.4 – телефото . Фронтальна камера для селфі та телеконференцій — об’єктив 50 Мпікс із діафрагмою f/1.9. Фотографії, зроблені за допомогою Motorola edge 50 ultra, завжди яскраві та чіткі, вони добре виглядають із налаштуваннями за замовчуванням і в різних умовах освітлення, зокрема ввечері чи вночі, при дуже слабкому освітленні. Пристрій оснащений оптичною стабілізацією зображення , дуже хорошим лазерним автофокусом , який швидко вибирає фокус, і макрорежимом. Відео можна записувати в максимальній роздільній здатності 4K Ultra HD.

Фотографічні функції підтримуються штучним інтелектом – Moto AI . Edge 50 ultra використовує нову технологію від Motorola під назвою Photo Enhancement Engine , яка використовує AI для автоматичного покращення якості фотографій, компонування кадру та вибору оптимальних налаштувань . Він використовує багато фоторежимів, наприклад нічний і портретний. Це також може покращити деталізацію та різкість. Адаптивна стабілізація зображення також заснована на штучному інтелекті : відео завжди записується плавно, навіть якщо ви рухаєтеся під час зйомки. Програмне забезпечення визначає швидкість руху та відповідно динамічно регулює стабілізацію.

Окрім цих фотографічних переваг, сильні сторони Motorola edge 50 ultra включають 6,7-дюймовий дисплей pOLED SuperHD — дуже яскравий, ідеально відтворює кольори, включаючи відтінки шкіри (він сертифікований Pantone). Він має дуже хорошу частоту оновлення 144 Гц, що забезпечує плавність руху в динамічних фільмах та іграх. Екран покритий стійким склом 3D Corning Gorilla Glass Victus з покриттям проти відбитків пальців.

Також варто відзначити високий рівень захисту від води та пилу IP68 . Також необхідно відзначити 1 ТБ простору для даних , 16 ГБ оперативної пам’яті та операційну систему – наразі це остання версія Android 14. Серцем пристрою є 8-ядерний Snapdragon 8s Gen 3 (літера s означає трохи слабша і дешевша версія цього флагманського процесора). Великим плюсом є ємна батарея на 4500 мАг, яка витримує до 40 годин роботи на одному заряді та заряджається на весь день за 4 хвилини (зарядка TurboPower 125 Вт).

Зовнішній вигляд цього смартфона привертає увагу: вигнутий екран, зручна форма, яка добре лягає в руку, і дуже цікаві версії корпусу : два з веганської шкіри ( чорний і графітовий Forest Grey і Peach Fuzz, тобто персиково-рожевий колір Pantone 2024 рік) і – увага! – Nordic Wood з дерев’яною спинкою .

Google Pixel 9

Якісна основна та надширококутна камери

Розширені функції штучного інтелекту, що підтримують фотографію та редагування фотографій

Яскравий, плавний екран з хорошою передачею кольорів.

Оновлення системи протягом 7 років

У стандартній версії Pixel 9 немає телеоб’єктива

Без зарядного пристрою

У список смартфонів, які добре фотографують, також увійшов Google Pixel 9, нова модель серії, яка продається з кінця серпня 2024 року. Серія Google Pixel є оціненою за допомогою телефону, яка працює з ними програмами та файлами у) доступ до оновлень. Телефони Google Pixel також хвалять за якість фотографій і програмування камери, а також підтримку ШІ. Серія Pixel 9 має вбудований помічник Gemini AI.

Google Pixel 9 має хорошу здатність 48 Мпікс, f/1.7 – обидва така, я у вищих моделях pro і pro xl (pro і pro xl ). вони також мають телеоб’єктив, якого не було в стандартній версії). Об’єктив ультраширококутного пропонує польове розширення 103°, спеціальний іальний автофокус з викривленням лазерного зміщення різкого зображення. Також у нас є оптична стабілізація, 2x оптичний і цифровий зум до 8x. Фронтальна камера 10,5 Мпікс f/2.2.

Програму камери в Google Pixel 9 було збагачено функціями на основі штучного інтелекту, такими як автоматичне обрізання фотографій, виправлення композиції, збільшення різкості розмиття та додавання відсутніх людей до групових фотографій (функція «Додати мене» об’єднує фотографії, наприклад, вона може додати фігуру людини до груповий портрет). Також є можливість редагувати фотографії та створювати зображення на основі опису. Також варто відзначити такі фотофункції, як нічний режим, який забезпечує яскраві фотографії, портрети та панорами при слабкому освітленні, і функція астрофотографії.

Екран Pixel 9 для OLED з діаметром 6,3 квадратних метрів, розміром 2424 × 1080 пікселів, частотою відтворення 120 Гц і чіткістю до 2700 ніт. Батарея з потужністю 4700 мАг.

Xiaomi 14

Ефективні компоненти (процесор як у топових флагманів: 8-ядерний Snapdragon 8 Gen 3)

Дуже якісний екран

Потрійна сертифікація TÜV Rheinland і екран для захисту очей

Багато місця для даних

Фотомодулі, створені у співпраці з легендарною компанією Leica

Досить висока ціна

До рейтингу фотосмартфонів також увійшов новий Xiaomi 14 , який з’явився в магазинах у березні 2024 року і… інколи швидко зникає, бо користується великою популярністю у покупців. Він має привабливий 6,36-дюймовий AMOLED-екран — якраз підходить для роботи однією рукою — і роздільну здатність 2670 x 1200 пікселів , а також дуже потужний 8-ядерний процесор Snapdragon 8 Gen 3 . Він забезпечує багато простору для даних і багато оперативної пам’яті .

З точки зору смартфон-фотографів, найголовніше те, що це ще одна модель цього виробника (після Xiaomi 13 і Xiaomi 13 Pro), чиї камери створені у співпраці з німецькою компанією Leica , відомою і шанованою. виробник професійних камер і об’єктивів. Камери в телефоні Xiaomi називаються Leica Summilux і вони вражають. На задній панелі розташовано три фотомодулі : основний на 50 Мпікс з діафрагмою f/1.6, ширококутний на 50 Мпікс з діафрагмою f/2.2 і телеоб’єктив на 50 Мпікс з діафрагмою f/2.0. Фронтальна селфі-камера має роздільну здатність 32 Мпікс і діафрагму f/2.0. Велика діафрагма основної камери забезпечує яскраві та чіткі фотографії . Об’єктив захоплює багато світла в умовах недостатнього освітлення і дозволяє отримувати хороші фотографії з короткою експозицією (виробник називає його Fast Lens ). Забезпечує хорошу передачу кольору, контрастність і роздільну здатність.

Xiaomi 14 може записувати відео до 8K і 24 кадрів в секунду на основну камеру, а на інші камери — до 4K і 60 кадрів в секунду. Смартфон має оптичну стабілізацію OIS і електронну стабілізацію EIS .

Xiaomi 14T Pro

Високоякісна камера Leica з різними фокусними відстанями

Функції професійного запису відео (4K, режим режисера)

Швидка зарядка (120 Вт)

Розширені функції штучного інтелекту, що підтримують фотозйомку та редаговану фотографію

Без зарядного пристрою

У списку телефонів, які добре фотографують, також є модель, яка продається з вересня 2024 року і швидко набирає популярність – Xiaomi 14T Pro . Його відрізняють розширені фотофункції та співпраця з відомим виробником фотоапаратів Leica. Xiaomi 14T Pro має об’єктив Leica Summilux з роздільною здатністю 50 Мпікс і діафрагмою f/1.6 , який забезпечує чіткі та деталізовані фотографії навіть у складних умовах освітлення. Крім того, використання датчика Light Fusion 900 і функції Dual Native ISO значно покращує якість зображення в динамічних сценах. Ви можете використовувати різні фокусні відстані від 15 мм до 120 мм, що дає вам велику свободу при складанні кадрів.

Xiaomi 14T Pro записує відео в якості 4K зі швидкістю 30 кадрів в секунду . Можна записувати фільми у форматі кіно 2,39:1. Режим «Режисер» дозволяє розширено керувати параметрами запису в режимі реального часу, а режим «MasterCinema» дозволяє створювати відео у форматі Rec 2020. Крім того, такий ефект, як «Кінематографічне розмиття», дозволяє отримувати професійні кадри з розмитим фоном.

Xiaomi 14T Pro має багато функцій, наприклад, функцію Google Circle to Search, яка робить пошук зображень дуже простим. Функції AI також підтримуються, серед іншого: фотографія: покращує якість фотографій і забезпечує легке редагування. Цікаві функції включають AI Film для легкого створення фільмів на основі описів і AI Portrait для створення персоналізованих портретів.

Смартфон оснащений акумулятором на 5000 мАг і підтримує швидку дротову зарядку HyperCharge потужністю 120 Вт і бездротову потужністю 50 Вт.

OnePlus 12

Набір якісних камер

Ефективні компоненти, що забезпечують комфорт робота

Барадний пристрій і кабель в комплекті

Вигідна ціна

Немає відомостей про ШІ

Вода – та пилозахист на рівні IP65 (менше, ніж у флагманів)

У списку телефонів з хорошими камерами також є OnePlus 12. Це модель, яка продається з початку 2024 року. Вона коштує набагато дешевше флагманських моделей, але забезпечує порівнянну продуктивність, якісний екран з високою яскравістю та тривалий час автономної роботи, а також якісні фотоапарати, які дозволяють робити дуже хороші фотографії.

Застосовувати з ним апарати до: головний – 50 Мікс, світлодіодне зображення f/1.6, телефото – 64 Мпікс, f/2.6 (оптичний розмір 3 × або цифровий 120 × ), ультраширококутний – 48 Мпікс, f/ 2, 2 (робити макрозйомку). ), фронтальна – 32 Мпікс, f/2.4. Круглий острівець камери нагадує об’єктив традиційної камери з кільцем для регулювання діафрагми. Логотип Hasselblad, відомого виробника фотоапаратів, який видно на ньому, вказує на співпрацю в калібруванні кольорів.

Відео можна записувати в роздільній здатності 8K зі швидкістю 24 кадри в секунду.

Крім того, ми маємо дуже хороший, яскравий, великий 6,82-дюймовий дисплей з роздільною здатністю QHD+ і частотою оновлення до 120 Гц і топові компоненти: восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ місця для даних. . Водо- та пилостійкість цієї моделі нижча, ніж у флагманів – IP65.

Redmi Note 13 Pro+ 5G

Ефективні компоненти, що забезпечують комфорт і комфортність

6,67-дюймовий вигнутий екран AMOLED із роздільною здатністю 1,5 К із сертифікатами TÜV Rheinland (захист очей)

Нова камера з різними видами 200 Мпікс

Оптична електронна стабілізація (OIS та EIS)

Цікаві можливості редагування фотографій (фотомонтаж, покращення фотографії (twarin)

Погіршення якості додаткових макроелементів

Попередньо встановлена ​​стара версія системи (Android 13 з накладкою MIUI 14, коли Android 14 і нова накладка HyperOS вже на ринку)

Шосте місце серед смартфонів із найкращими камерами посіла модель, прем’єра якої відбулась у лютому 2024 року – Redmi Note 13 Pro+ 5G. Це перший телефон із серії Redmi, який має основну камеру з приголомшливою роздільною здатністю 200 Мпікс (з діафрагмою f/1,65). Загалом у нього встановлено три камери на задній панелі, дві інші трохи слабші: друга задня лінза має 8 Мпікс і діафрагму f/2.2, а третя, макрооб’єктив, — 2 Мпікс і f/2.4. Фронтальна селфі-камера має роздільну здатність 16 Мпікс.

Про решту компонентів, як ними користуватися та про їх ті використання – це дуже добре. Цю модель іноді називають «флагманом середнього класу», і в цьому є щось. Redmi Note 13 Pro+ 5G має елегантний, потужний AMOLED-екран з роздільною здатністю 1,5 дюйма, великим діагоналлю 6,67 см. Процесор – ефективний 8-ядерний MediaTek Dimensity 7200-Ultra. Плюс багато оперативної пам’яті, багато місць для даних і ємна батарея.

Redmi Note 13 PRO+ 5G пропонує Ois та eis, тобто оптичну та електронну стабілізацію зображення, завдяки чому фотографії та відео є є є є є т а без розмиття. Це дозволяє робити навіть хороші фотографії в умовах слабкого освітлення та вночі. На нічних фотографіях з’єднання 16 фотографій в один шар уникн ути шуму. Він має датчик Super QPD, який допомагає підтримувати постійний фокус. На деяких фотографіях можна мати роздільну здатність до 16 320 × 12 240, їх можна наповнювати деталями. Камера дозволяє масштабувати без втрати до 4x , що можна порівняти з оптичним сенсором.

Також варто згадати можливості редагування, які надає вбудований додаток. Крім опції прикраси фотографій людей – облич і силуетів, є спеціальна функція, призначена для поліпшення фотографій тварин – собак і котів. Також варто звернути увагу на легкі фотомонтажі – дуже простим, майже повністю автоматичним способом ви можете, наприклад, видалити з фотографій непотрібні об’єкти, лінії та людей.

realme C67

Камера високої чіткості 108 Mpx з 3-лінзовим зумом

Корисні, хороші функції та спеціальні фоторежими (UltraNight, Portrait, Pro)

Можливість збереження фотографій у форматі DNG для подальшого редагування

Безконтактна платформа NFC

флешка microSD

Обмежені можливості запису відео в порівнянні з більш дорогими мо delamia

Немає підтримки 5G

У рейтингу смартфонів з хорошими камерами є і бюджетна модель. Realme C67 – дивовижний телефон, спеціально створений для фото. Звичайно – ціна, особливо якщо порівнювати її з цінами на флагмани, сигнал не чекати чудес. При цьому в цій моделі фактично один об’єктив, але з роздільноö Ża пікс, f/2.05 викону допоміжну функцію). Він дуже забезпечує хорошу якість фотографій (варто прочитати огля д ) , а також підтримує 3-кратний оптичний зум.

У Realme C67 також є корисні та добре функціонуючі фоторежими, зокрема UltraNight, який дозволяє робити чіткі фотографії при слабкому освітленні, і Portrait, який добре відокремлює фон від об’єкта та розмиває його, створюючи ефект боке. Режим Pro дозволяє робити фотографії в т.зв необроблений формат RAW (DNG) без втрат, у якому зберігаються оригінальні дані або зображення. Це цікава можливість, тому що такі фотографії можна редагувати з більшою свободою, навіть на комп’ютері.

Смартфон можна зберегти у форматі Full HD 1080p, з низькою якістю, ніж інші телефони зі списку, які підтримують запис 4K.

Акумулятор на 5000 мАг підтримує швидку дротову зарядку. Варто відзначити, що цей смартфон дозволяє використовувати безконтактні платежі NFC , має традиційний роз’єм для навушників і слот для microSD.

POCO X6 Pro 5G

Хороше співвідношення ціни та якості

Ефективні компоненти

Дуже хороша основна камера

Оптична OIS та електронна стабілізація EIS

Більше невдоволення

Нижча якість додаткової камери (крім основної)

Наш список телефонів, вартих уваги через хорошу якість камери, закінчується, трохи збочено, моделлю POCO X6 Pro 5G. На жаль, тому що це смартфон, позиціонований виробником не як фотографічний смартфон, а як суперефективний ігровий пристрій. Має дуже хороше співвідношення ціна-якість і відрізняється набором компонентів, що забезпечує комфортну, безперебійну роботу. І його камери працюють досить добре. Отже, якщо хтось шукає хороший, ефективний телефон, який також робить досить хороші фотографії – це може бути правильним шляхом. Ви просто повинні пам’ятати, що нижча ціна означає певні компроміси, і що це не смартфон, призначений спеціально для фотографування. Але це цікаво.

Десять телефонів і флаговим процесором MediaTek Dimensity 8300-EULTRA, високошвидкісним Amoled (з відтворенням до 120 гц, щільність 1800 ажінням 68 мл кольорів), 12 гб оперативної пам’яті та 512 гб мійським даним або потужним апарарарарарарараратом stabixt IS і electronic EIS. Основна камера має широкий діапазон налаштувань: 64 Мікс і діафрагму f/1.7. Ефект від його дії особливо задовільний. Це дозволяє робити однаково якісні фото як вдень, так і вночі. Інші камери слабші. Це тильний надширококутний 8 Мпікс, f/2.2 і макро 2 Мпікс, f/2.4 і передній 16 Мпікс, f/2.4.

POCO X6 Pro 5G доступний із зображеннями Ultra HD 4K.

Телефони з найкращими камерами – підсумок

Як розмовляти, як дивитися смартфон, як дивитися відео ся на телефоні за деякими параметрами. Спочатку зверніть увагу на лінзи – їх тип і кількість. Чим більше їх тим функціональним може бути ваш новий фотосмартфон (хоча, якщо кількість не переходить у якість). Крім основної камери, вас чекає надширококутна камера – з полем огл яду до 120°, не пов’язана з груповими або пейзажними фотографіями. Можливо, вам подобається макроб’єктив , коли ви знімаєте красу де tally. Телеоб’єктив – бажано з оптичним зумом – буде корисним для фотографування об’єктів з великої відстані . Не забудьте про фронтальну селфі камеру – я тут роблю селфі, ніж хочемо визнати!

Також подивіться важливіше на максимальну роздільну здатність – адже вона вибирає, серед іншого, залежить від якості та розміру фото. Якщо ви хочете дізнатися більше про це, будь ласка, використовуйте його у великому форматі можу більше мегапікселів (навіть понад 100). А ільних мір. Друкуємо слабо, навіть дуже слабо. Тому камери з роздільною здатністю 48 Мпікс дисплей вистачить для всякденної фотозйомки.

Більш детальна інформація про тему гарантує хорошу якість фотографій при слабкому освітленні. Таким чином, ми можемо розробити багато речей по-різному, залежно від розміру ецифікаційних камер, наприклад, f/1.4 краще, ніж f/1.9.

Зверніть також увагу на розмір самих пікселів – більший, наприклад, 1,6 м км, забезпечує кращу якість фотографій і містить більше деталей. Щоб підвищити це значення, виробники часто об’єднують кілька чи десяток пікселів в один більший.

Пам’ятайте, що в далi фотографiї також вклöаю opтrew ість, часто підтримуючись штучним інтелектом.

І наостанок практична порада: у нашому списку багато нових моделей. Пропозиція нових смартфонів дуже широка, і виробники конкурують між собою у фотографічних вдосконаленнях, оскільки вони важливі для користувачів. Однак варто придивитися і до трохи старших моделей, уважно вивчивши їх характеристики. Є серед них і фотоперлини, часто за вигідною ціною.

Джерело: Новини Вишгорода