Скандал у “Київприладі”: керівництво вимагало хабар від громадської організації, – ФОТО

Скандал у “Київприладі”: керівництво вимагало хабар від громадської організації, – ФОТО
10 Жовтня 2024, 10:21
Поділитися:

Директора державного підприємства “Київприлад” та двох його підлеглих викрили на хабарі.

Про це повідомила прокуратура.

За даними слідства, керівник однієї з громадських організацій шукав у столиці приміщення під оренду. Радник директора “Київприладу” запропонував йому не укладати офіційний договір оренди, а щомісячно платити по майже 50 тис. гривень керівництву держпідприємства, оформивши договір зберігання майна.

Таким чином, щомісячно громадська організація мала платити 6 тис. грн згідно договору про зберігання майна і ще майже 50 тисяч – керівництву “Київприладу”. За три місяці фіктивної оренди вони зажадали майже 150 тис. гривень (ціну встановили із розрахунку по 100 грн/кв. метр).

Директора “Київприладу”, його радника та помічника повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК (хабар). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Раднику директора держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а самому директору та його помічнику – у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Слідство у справі триває.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що радника керівника одного з медичних університетів Києва спіймали на хабарах.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua