Відбудова Київщини: у Ржищеві облаштовують укриття для геріатричного пансіонату

Відбудова Київщини: у Ржищеві облаштовують укриття для геріатричного пансіонату
9 Жовтня 2024, 12:05
Поділитися:

У Київській області продовжується будівництво та облаштування укриттів для освітніх та соціальних закладів. Наразі триває капітальний ремонт підвального приміщення будівлі Ржищівського геріатричного пансіонату, яке буде використовуватися як укриття для підопічних соціального закладу. 

Загальна площа укриття становить 527 м2. Воно розраховане на одночасне перебування 230 осіб. Роботи виконуються в рамках реалізації Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. 

Відповідно до розробленого проєкту в приміщенні заплановано замінити вхідні двері, відремонтувати стіни, стелю, підлогу та сходи, виконати оздоблення. Також в укритті буде облаштовано всі комунікаційні мережі: освітлення, водопостачання й водовідведення, опалення. 

Крім того, будівельники встановлять системи сигналізації та вентиляції. Відповідно до будівельних норм та рекомендацій ДСНС в укритті буде облаштовано додатковий вихід. Капітальний ремонт виконають з урахуванням вимог безбар’єрності та доступності. 

Наразі підрядник вже відремонтув ав стіни та звів цегляні перегородки. Крім того, фахівці замінили каналізаційні мережі та встановили нові труби водопостачання. Наразі будівельники завершують тинькування стін та підготовку до декоративного оздоблення. 

The post Відбудова Київщини: у Ржищеві облаштовують укриття для геріатричного пансіонату appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація