У Макарівській громаді на Київщині проходять виставки «Переплетіння часу» і «Макарівщина – західний форпост Києва крізь тисячоліття»(ФОТО)

У Макарівській громаді на Київщині проходять виставки «Переплетіння часу» і «Макарівщина – західний форпост Києва крізь тисячоліття»(ФОТО)
8 Жовтня 2024, 14:57
Поділитися:

Виставки було відкрито 1 жовтня у приміщенні Будинку культури в Макарові.

Про роботу виставок повідомляє інформаційне агентство “MKV”.

На виставці “Переплетіння часу”, організованій комунальним закладом “Центр культури і дозвілля” Макарівської селищної ради, представлені вишиті картини та ікони майстрів Макарівщини. Відвідувачі можуть побачити старі та сучасні роботи наших земляків, що свідчить про безперервність традицій українських майстринь. У експозиції можна побачити вишиті роботи з сіл Ситняки, Небелиця, Юрів, Королівка, Наливайківка, Фасова, Карашин, Борівка, Колонщина, Комарівка, Завалівка, Пашківка, а також з селища Макарів.

На виставці «Макарівщина – західний форпост Києва крізь тисячоліття», організованій Макарівським історико-краєзнавчим музеєм, представлена віфйськова історія Макарівщини від Русі-України до подій російсько-української війни. В експозиції є свідчення про невідоме курганне поховання Х ст. в Ніжиловичах, про макарівській слід в сучасній спецоперації на Курщині, про перебування Грушевського в Ситняках, про діяльність українських націоналістів на Макарівщині у 1941-1952 рр., про групу швидкого реагування “Дика качка” та розповідь про родину Заліських з Макарова.

Оглянути виставки можна протягом жовтня.

Нещодавно ІА “MKV” повідомляло про благодійніярмарки у Колонщині, Гавронщині та Макарові.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело