Оновлення та відновлення медзакладів: Київщина об’єднує зусилля із благодійниками та відповідальним бізнесом

Оновлення та відновлення медзакладів: Київщина об’єднує зусилля із благодійниками та відповідальним бізнесом
7 Жовтня 2024, 18:44
Поділитися:

Київська ОДА та Благодійний фонд «Благомай» підписали меморандум про співпрацю і партнерство. Документ передбачає координацію зусиль сторін задля відкриття нових і облаштування існуючих реабілітаційних потужностей та забезпечення актуальних потреб закладів охорони здоров’я Київщини. 

Партнери домовилися про спільну роботу над поліпшенням якості медичного обслуговування мешканців Київської області, особливо тих, хто постраждав внаслідок воєнних дій.

«Київщина активно відновлюється і шукає нові можливості для розвитку попри виклики. Тому ми завжди раді, коли благодійники і соціально відповідальний бізнес готові працювати спільно з нами задля того, щоб покращувати умови для лікування та реабілітації в закладах охорони здоров’я Київщини. Маємо успішні приклади такої співпраці і завдяки меморандуму будемо масштабувати позитивні зміни», – розповіла заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух. 

Документ, зокрема, передбачає підтримку в оновленні та відновлення закладів, що були під окупацією чи зазнали пошкоджень у результаті ворожої агресії. А ще – благодійну та гуманітарну допомогу у модернізації медичного та реабілітаційного обладнання. 

Практичні аспекти реалізації меморандуму для покращення медичної інфраструктури Київської області за підтримки бізнесу, одразу ж обговорили із представниками  ПрАТ «Монделіс Україна», які  висловили готовність долучитися до втілення  нових проєктів. 

«Ми вдячні Київській обласній військовій адміністрації та компанії «Монделіс Україна» за ґрунтовну зустріч та спільну ініціативу. Цей меморандум – це новий етап у нашій роботі, який дозволить нам надати ще більшу допомогу тим, хто її найбільше потребує», – зазначила Кіра Сиротенко, виконуюча обов’язки Голови Правління БФ «Благомай». 

До слова, у 2023 році Благодійний фонд «Благомай» та компанія ПрАТ «Монделіс Україна» вже реалізували низку спільних проєктів, спрямованих на підтримку медзакладів Київської області. Зокрема, передали 29 одиниць медобладнання на загальну суму понад 15 мільйонів гривень до 10 лікарень області. 

«Ми розуміємо, наскільки важлива для українців якісна медична допомога. Тому компанія «Монделіс Україна» з радістю долучається до цього важливого проєкту. Разом ми зможемо зробити значний внесок у покращення та створення нових можливостей для медичної системи Київської області», – сказав генеральний директор ПрАТ «Монделіс Україна» Андрій Самусенко.




The post Оновлення та відновлення медзакладів: Київщина об’єднує зусилля із благодійниками та відповідальним бізнесом appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація