У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян
4 Жовтня 2024, 18:23
Поділитися:

Працюють не заради нагород

Ми всі починали свій шлях у доросле життя зі шкільного порогу: із голосистого дзвінка, із уроків та перерв, із вчителів, які ведуть своїх учнів дорогою знань. Традиційно в першу неділя жовтня ми вітаємо освітян із їхнім професійним святом. І нехай сьогодні програма святкування обмежується лише урочистостями із врученням нагород та кількома музичними номерами, ми все надолужимо після перемоги. Адже левова доля вкладу у майбутню перемогу належить саме вчителям. Учителям, які виховували нинішніх захисників, учителям, які самі зі зброєю в руках стали на захист України, учителям, які сьогодні працюють на своєму педагогічному полі, а ще — плетуть маскувальні сітки, організовують збори волонтерської допомоги і самі донатять на користь ЗСУ. 

3-го жовтня у Борисполі відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Цього дня у великому залі Бориспільського міськвиконкому зібралися представники із шкіл Бориспільської громади. Ведуча зазначила, що у закладах територіальної громади налічується 1886 працівників. Грамотою управління освіти і науки нагороджено 81 педагогічного працівника, а 74 працівники отримали подяки управління освіти і науки. Ці нагороди їм вручали у навчальних закладах. На святі з нагоди Всеукраїнського Дня дошкілля, яке відзначали 29 вересня, отримали свої нагороди і працівники закладів дошкільної освіти. А частина освітянської родини отримувала нагороди під час загальноміських урочистостей. 

У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян

Вітання від міської та районної рад

Урочистості вітальним словом розпочав секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас. 

Найпершим нагороду отримав педагог, який змінив свій освітянський фронт на захист України зі зброєю в руках. 

Медаллю «Захиснику України» був нагороджений Юрій Миколайович Братусь — директор Бориспільського центру технічної творчості «Еврика».

«Мабуть, коли Бог населяв землю, він недаремно поселив нас на цій землі, — наголосив Юрій Братусь у своєму вітанні колегам. — Тому що та чорна навала, яка живе північніше, увесь час загрожує світу. І тому Бог вирішив: якщо є нечиста сила, має бути і світла сила. Заселив цю землю українцями, щоб ми боронили світ від тієї чуми. Випала така нам доля — в черговий раз захищати світ. Знову наша земля просочена кров’ю і потом, знову будемо їсти гіркий хліб, але ми переможемо, тому що в нас є ви, вчителі! Починаючи з 24 лютого 2022 року біля міськвиконкому стояли черги наших хлопців. Черги не за грошима, не за зарплатою, не за пільгами — стояли черги за зброєю. Ви вкладаєте в голови наших дітей знання, а в серце вкладаєте любов до Батьківщини. Саме завдяки вам ми перемагаємо на полі бою. Тому що із самою зброєю, без знань, без уміння керувати складною технікою ми б не перемогли. Тому хочу ще раз подякувати вчителям за ваш важкий труд. Нехай вам щастить, бажаю мирного неба всім і одну на всіх, але перемогу!»

Лауреатом Бориспільської міської премії «За заслуги в галузі освіти» став Андрій Ярославович Самборський — учитель фізкультури та географії Сеньківського ліцею ім. Андрія Верхогляда. 

Подякою міського голови нагороджені: 

Наталія Геннадіївна Сосімович — вчитель фізкультури Бориспільського ліцею «Перспектива» ім. Володимира Мономаха;
Катерина Степанівна Шабан — начальник управління освіти та науки.

Нагороди від Бориспільської районної військової адміністрації вручав заступник голови Бориспільської районної військової адміністрації Андрій Синяков.

Вітаючи із прийдешнім святом, він наголосив, що дуже приємно перебувати поруч із сім’єю освітян, і передав низький уклін від імені начальника районної військової адміністрації Руслана Дяченка з побажанням миру та злагоди.

Грамотою Бориспільської районної військової адміністрації нагороджені:

Катерина Степанівна Шабан — начальник управління освіти і науки;
Валентина Миколаївна Гулая — заступник начальника управління освіти і науки;
Оксана Миколаївна Пономарьова — директор Бориспільського академічного ліцею ім. Анатолія Федорчука;
Ірина Сергіївна Овдієнко — директор Бориспільського ЗДО «Теремок».

Подяку Бориспільської районної військової адміністрації отримали:

Інна Іванівна Ілляш — керівник гуртка Бориспільського будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт»;
Марина Юліївна Коломієць — заступник директора з навчально-виховної роботи Бориспільського ліцею ім. Юрія Головатого; 

Світлана Володимирівна Кузьменко — вихователь Кучаківського ЗДО «Журавлик».

Начальник управління освіти і науки Катерина Шабан, вітаючи колег, наголосила: «Ми живемо і працюємо під час війни. За ці три роки повномасштабного вторгнення ви робили нереальні речі. Ви виховували і навчали наших дітей укриттях, ви відкривали пункти незламності, ви працювали і готували їсти під час відсутності електроенергії, ви волонтерили, ви плели сітки, ви відвідували госпіталі і лікарні — допомагали нашим військовим, ви допомагаєте Збройним Силам України, — цей список можна продовжувати і продовжувати. Військові боронять нашу свободу, а ви бороните теперішнє і майбутнє України. Дякую за ваш труд, за ваше серце і за ваші зусилля».

Нагрудним знаком «Відмінник освіти України» нагороджено Надію Миколаївну Богуш — вчителя української мови та літератури Бориспільського ліцею «Перспектива» ім. Володимира Мономаха.
Нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» нагороджено Юлію Миколаївну Петренко — керівника гуртка «Академія олівця» Бориспільського будинку дитячої та юнацької творчості. Саме цього дня вона святкувала свій День народження.  
Подяку Міністерства освіти і науки України та Подяку Департаменту освіти і науки Київської обласної Державної адміністрації вручили Євгену Вікторовичу Нестеренку — заступнику директора з навчально-виховної роботи Бориспільського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Грамоти Департаменту освіти і науки Київської обласної Державної адміністрації отримали: 

Ніна Миколаївна Захарова — вчитель української мови та літератури Бориспільського ліцею «Лідер»;
Юлія Вікторіна Лукаш — учитель української мови та літератури Бориспільського ліцею «ОСНОВА».

Подяки Департаменту освіти і науки Київської обласної Державної адміністрації вручили:

Олександрі Юріївні Бодашко — керівнику гуртка «Арт-майстерня» Бориспільського будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт»;
Андрію Сергійовичу Первушину — вчителю біології Бориспільського ліцею «Перспектива» ім. Володимира Мономаха. 

Почесною грамотою управління молоді та спорту Київської обласної Державної адміністрації нагороджені: 

Володимир Петрович Бережний — директор та вчитель фізичної культури Сеньківського ліцею ім. Андрія Верхогляда;
Олександр Петрович Оніщенко  — вчитель фізичної культури Бориспільського ліцею ім. Павла Чубинського. 

У Борисполі вітали освітян

Вітання для всіх, хто дає старт у доросле життя

Заступник Бориспільського міського голови Людмила Бистра свого часу була випускницею Бориспільської середньої школи №3 — нині це ліцей «Патріот». «Ми всі були учнями, у кожного з нас були вчителі, — підкреслила Людмила Григорівна. — І найвища нагорода для вчителя — подяка учнів». Тому вона запросила на сцену випускників, які багато чого досягли, незважаючи на свій молодий вік. Вони привітали всіх педагогів та вручили квіти директорам навчальних закладів, у яких колись навчалися. Людмила Бистра вітала Ірину Анатоліївну Панкявічене. Квіти від Роман Сацика — випускника школи №4 (тепер це ліцей «Перспектива») — отримала Неля Іванівна Клименко. А Костянтин Пісний, який закінчив школу №6 (ліцей «Лідер»), презентував букет Вірі Іванівні Мазурі.

Людмила Бистра вручила Подяки виконавчого комітету Бориспільської міської ради тим представникам педагогічних колективів Бориспільських навчальних закладів, які були присутні на урочистостях.

У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ЦТТ «Еврика»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського академічного ліцею ім. Анатолія Федорчука

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею «Патріот»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею «Лідер»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського БДЮТ «Дивоцвіт»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею ім. Юрія Головатого

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею «Перспектива»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею «Альта»

У Борисполі вітали освітян

• Бориспільського ліцею ім. Костянтина Могилка

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама