роль соціальних служб у створенні міцних родинних традицій – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
3 Жовтня 2024, 15:51
Поділитися:

Центри  соціальних служб регулюють питання батьківства:

здійснюють підбір, рекрутування, навчання прийомних, патронатних  батьків, батьків –вихователів з метою влаштування до сімейних форм виховання  дітей – сиріт  та  дітей  з сімей, які через складні життєві обставини не  в змозі повноцінно утримувати та виховувати дітей.
Супроводжують прийомні і патронатні сім’ї, соціально-неспроможні сім’ї з метою виправлення життєвого становища, сприяння поверненню дітей до біологічних родин.

Послуги:

Послуга представництва інтересів- ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг, допомога у оформленні/відновленні документів, сприяння відновленню родинних та соціальних зв’язків та доступу до ресурсів та послуг за місцем проживання, тощо.
Послуга посередництва – допомога у врегулюванні конфлікту, ведення переговорів, опрацювання шляхів та умов стабілізації /розв’язання конфлікту психологом.
Послуга кризового та екстренного втручання- перша психологічна допомога в організації отримання безоплатної правової допомоги, консультування з виїздом мобільної бригади.
Послуга соціальної інтеграції та реінтеграції – розвиток, формування та підтримка соціальних навичок; надання психологічної допомоги і підтримки; допомога у зміцненні / відновлення родинних та суспільно-корисних зв’язків; сприяння організації та діяльності груп самодопомоги.
Послуга  соціальної адаптації –  допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення, складання плану  виходу із складної життєвої ситуації.  Безкоштовна психологічна, інформаційна, правова  підтримка  сімей у скруті,  випускників інтернатних закладів, жертв домашнього насилля, молоді з місць позбавлення волі та інших.
Послуга короткотермінового проживання – забезпечення тимчасового проживання у соціальному житлі комунальної власності громадиз забеспеченням побутовим приладдям повсякденної необхідності для осіб з числа дітей-сиріт,ПБП, випускників інтернатних закладів від 18 до 23 років.
Послуга соціального супроводу сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах – регулярні зустрічі та відвідування отримувача соціальної послуги з метою моніторингу виконання завдань,спрямованих на розв’язання складної життєвої обставини, допомога в усвідомленні.
Послуга соціального супроводу сімей у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування – допомога у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптації дитини в нових умовах для забезпечення індивідуальних потреб дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування у розвитку та вихованні, підготовка дитини до виходу із сім’ї, у тому числі і до самостійного життя, тощо.
Послуга консультативного й кризового телефону-консультування з використанням засобів зв’язку, психологічна підтримка та кризові втручання професійного психолога, фахівців із соціальної роботи для допомоги у кризовій ситуації та для сприяння комунікації.

Соціальна робота здійснюється у чотирьох службах Центру :

– службою соціальної роботи у громаді;.

– службою соціального супроводження та соціальної адаптації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа;

– службою « Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» та мобільною бригадою;

– службою «Центр підтримки сім’ї та дитини» у Великоснітинському старостинському окрузі.

Фастівський міський центр соціальних служб

м.Фастів,

Київської області

Провулок А.Саєнка,2А

тел.: (04565) 6-05-06, 050 1547 000

У Великоснітинському окрузі- 099 533 79 12

e-mail: [email protected]

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів