У Чорнобилі розповіли про дивовижну подію, що сталася у заповіднику

У Чорнобилі розповіли про дивовижну подію, що сталася у заповіднику
3 Жовтня 2024, 12:14
Поділитися:


Джерело: Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник

І хоча двійня у цих тварин — велика рідкість у дикій природі, існує ймовірність, що одне з лошат прийняте від іншої загиблої тварини. Обидва лошата перебувають у доброму фізіологічному стані, однак попереду найважливіший тест – чи зможе їхня мама вигодувати обох і допомогти їм разом перезимувати, – розповіли працівники.

Лошата однакові за віком і тримаються разом

Спостереження показують, що обидва лошата ідентичні за віком — очевидно, народжені в останню декаду вересня, і трохи замалі для цього часу року. Вони міцно тримаються кобили та один одного, що більше говорить про те, що це, ймовірно, одна сім’я. Для коней Пржевальського двійня в дикій природі — надзвичайна рідкість, що робить цей випадок ще більш унікальним.

Табун коней Пржевальського: складне завдання на зиму

Помічений табун, який складається з трьох дорослих кобилиць та одного жеребця, має складне завдання: зберегти від вовків аж шість вразливих молодих особин! Це неймовірно складна задача для групи, яка не здатна швидко відновлювати чисельність. Однак, у розріджених популяціях навіть один табун може за кілька років суттєво зрости, що дає надію на подальший розвиток.

Важка зима попереду: як виживатимуть тварини в умовах посухи

Нині погода похолодала, і тварини активно жирують, намагаючись набратися сил перед суворою зимою. Цьогорічні умови виявилися непростими через посуху, пожежі та менш рясну зелену рослинність порівняно з минулим роком. Проте є всі підстави сподіватися, що табун, включаючи рідкісну двійню коней Пржевальського, зможе пережити зиму.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Чорнобильські оси паралізують свою жертву і їдять її живою

  • Не риба, але запливає далеко від берега: хто ця чорнобильська істота

  • Про що розповідають залишки возу у закинутому селі біля Чорнобиля

  • Де у Київській області у лісі живуть коні: місце і причина

  • Кого, крім вовка, годують ноги: цей хижак здатен вполювати втричі більшу тварину



Source link