На Троєщині дитячий садок забрали у «підприємців» та ремонтують для дітей

image
15 Липня 2019, 14:42
Поділитися:

На цьому тижні розпочинаються роботи з відновлення дитсадка (ясла-садок) № 782 по вулиці Лифаря, 16-а. Відновлення діяльності закладу дасть можливість додатково відкрити 14 груп та забезпечити місцями 250 дітей дошкільного віку.

Як повідомляє Деснянська РДА, на цю новину мешканці району чекали більше двох років. Саме стільки пройшло з того часу, як завдяки спільним зусиллям райадміністрації та активної громадськості вдалося звільнити дитячий садочок від «бізнесменів». З 2015 року організації, які мали надавати освітні послуги дітям з особливими потребами, використовували приміщення дитсадка не за призначенням: тут працював гуртожиток, виготовляли меблі, торгували.

У нинішньому році цей дитсадок – один із основних об’єктів реконструкції району.

Представник підрядної організації показав звільнену споруду і поінформував керівників Деснянської РДА та депутата Київради Ганну Старостенко, що з середи розпочнуть встановлювати рамні будівельні ліса. Також вже проведено заміри та замовлено виробництво вікон. Цього року планують провести капітальний ремонт покрівлі та ряд інших робіт. Загальна сума реконструкції – 82 млн грн.

Наразі в системі електронного запису дітей до закладів районної дошкільної освіти на 2019-2020 рік налічується 1484 дитини (з 2-3 років – 751 дитина, з 3 до 6 років – 733 дитини).

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ