Куплені водійські посвідчення: чому власникам підроблених «прав» варто хвилюватися. ВІДЕО | Трибуна

Куплені водійські посвідчення: чому власникам підроблених «прав» варто хвилюватися. ВІДЕО | Трибуна
2 Жовтня 2024, 21:20
Поділитися:

Щоб отримати посвідчення водія, потрібно вивчити ПДР та скласти іспити. Натомість є випадки, коли недобросовісні громадяни купують «права». Саме для таких людей озвучено попередження. Про це розповідає «Трибуна-Бровари» з посиланням на Головний сервісний центр МВС України.

У мережі можна натрапити на повідомлення, в яких пропонують купити посвідчення водія. Шахраї запевняють, що проходити навчання в автошколі та складати іспити непотрібно. Але в Головному сервісному центрі МВС озвучили попередження для водіїв.

Микола Рудик, який є керівником Головного сервісного центру МВС, зазначив про неприпустимість купівлі посвідчення. Усіх, хто платив за «права», виявляють адміністратори таких центрів. Оскільки документ є фіктивним, то при його обміні підробку виявлять. Бували випадки, коли водії зізнавались, що купили посвідчення.

Переважно злочинні пропозиції ділки розміщують у соціальних мережах. Щоб «підкріпити довіру», можуть використовувати кольори та символіку сервісних центрів. Микола Рудик зазначив, що за фальшиві документи шахраї здебільшого отримують понад 10 тисяч гривень. Правоохоронці протидіють таким недобросовісним громадянам та моніторять соцмережі та фейкові сайти.

Керівник сервісного центру нагадав, що тих, хто платив за посвідчення водія, вираховують та можуть притягнути до відповідальності, позаяк несправжні документи все одно виявлять і випишуть, як мінімум, штраф.

Єдина законна можливість отримати дозвіл на керування транспортними засобами — це пройти навчання в автошколі, скласти теоретичний іспит у сервісному центрі та практичний іспит з водіння.

ФОТО – Автосвіт

Читайте також:

Сервісні центри МВС покращать якість та контроль за складанням іспитів на посвідчення водія. Чи торкнеться це Броварів?

Мінветеранів профінансує навчання в автошколах для ветеранів із інвалідністю

МВС вводить вікові обмеження: хто не зможе сісти за кермо?

В Україні оновили іспитові питання на отримання посвідчення водія

Джерело: Трибуна – Бровари