Новий МАФ на Авіаторів: чи дійсно останній?

Новий МАФ на Авіаторів: чи дійсно останній?
2 Жовтня 2024, 13:06
Поділитися:

Мораторій на встановлення малих архітектурних форм у Борисполі на землях комунальної власності до кінця військового стану прийняли в травні 2023 року.

Але і сьогодні, більш ніж через рік після прийняття мораторію, МАФи у місті продовжують з’являтися. І вивчення ситуації показує, що всі їх встановлено на законних підставах. Рішення було прийнято до введення мораторію. Те саме відповіли «Вістям» і про кіоск, який нещодавно було встановлено неподалік від зупинки «Авіаторів». Начальник управління містобудування і архітектури Тетяна Харитонюк, коментуючи питання, запевнила, що це останній кіоск, рішення виконавчого комітету по якому було прийняте ще до мораторію. Також вона повідомила, що власники МАФу (їх двоє) погодилися з усіма поставленими вимогами щодо благоустрою території.

За словами Тетяни Харитонюк, дерева, які були видалені на етапі підготовки до встановлення МАФу, особливо цінними не були. У той же час підприємців-власників зобов’язали висадити такі дерева, які їм запропонує відділ благоустрою, і вони не заперечували.

Чи це дійсно останній кіоск, на який до мораторію встигли отримати дозвіл, і скільки та яких дерев з’явиться замість видалених — покаже життя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама