День хранителів людської мудрості

День хранителів людської мудрості
30 Вересня 2024, 17:48
Поділитися:

Головна  /  День хранителів людської мудрості

|  30. 09. 2024

30 вересня ми відзначаємо Всеукраїнський день бібліотек, що свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних та культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.

Цього дня вітали тих, хто присвятив бібліотечній справі своє життя, хто багато років тому переступив поріг бібліотеки і назавжди залишив в ній своє серце, тих, для кого бібліотечна справа стала покликанням.

Зі словами привітань до присутніх звернулася заступник міського голови Катерина Возненко: «Ви ті люди, які стоять на форпості української національної ідентичності. Саме від вашої роботи залежить те, наскільки наші українські діти та дорослі будуть плекати та любити рідну українську мову, зберігати наше коріння, пізнавати історію. Дякую вашому колективу, який завжди долучається до проведення різноманітних заходів у громаді, не стоїть осторонь від усіх мистецьких подій і готовий прийти на допомогу, підтримати та поділитися своїми надбаннями особливо зараз у складні часи війни. Щастя та добробуту вашим родинам, миру та Перемоги».

Катерина Возненко також привітала зі святом директора Централізованої Білоцерківської бібліотечної системи ім. П. Красножона Лесю Поліщук та побажала їй більше ідей та їх втілення задля розвитку та вдосконалення бібліотечної сфери.

За багаторічну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток бібліотечної галузі, відданість справі, проведення культурних заходів, активну громадську позицію та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек подяками Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації та подяками Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету були нагороджені низка бібліотекарів.

Кожному з нагороджених в подарунок було вручено квиток на відкриття 31-го музичного фестивалю «На Замковій».

Відеопривітання для бібліотекарів прозвучало і від міського голови, який зараз боронить нашу державу у лавах ЗСУ Геннадія Дикого.

Зі словами вітання до присутніх також звернулася начальник управління культури і туризму міської ради Юлія Ковальська. Вона вручила ряду бібліотекарів подяки управління культури і туризму.

До слова також було запрошено директора Централізованої Білоцерківської бібліотечної системи ім. Петра Красножона Лесю Поліщук, яка також вручила працівникам бібліотечної сфери подяки та солодощі.

Зауважимо, що під час заходу завідувачка бібліотеки-філії № 1 для дітей Тетяна Качанова повідомила прекрасну новину – бібліотеки-філії № 1 для дітей серед переможців обласного конкурсу найкращої практики впровадження української мови серед бібліотек Київщини.

У всі часи бібліотека була джерелом отримання різноманітних знань, накопичених людством. Книга і сьогодні залишається джерелом інформації, а бібліотекар – хранителем і двигуном людської культури. Впив часу та вимоги сучасності перетворили бібліотечний простір в центр відпочинку і духовності, частими гостями якої є талановиті поети, письменники, музиканти і просто цікаві особистості. Та найбільше чим пишається бібліотека нині – це своїм читачем. Бо в центрі уваги завжди був і буде користувач, його запити та інтереси. Бібліотеки об’єднують людей для отримання нових знань, навчання та опанування новими навичками, допомоги тим, хто вимушено залишив свої домівки, для допомоги Збройним Силам України. Від першого дня повномасштабного вторгнення і до сьогодні вони є територією безпеки, де кожен, хто потребує, знайде прихисток і допомогу.

Шановні бібліотекарі! Хай ваша праця – праця хранителів людської мудрості – завжди користується заслуженою повагою в суспільстві і знаходить гідний відгук у людських серцях! Міцного всім вам здоров’я, щастя, благополуччя та нових творчих здобутків у вашій благородній справі!

Фото

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт