Обухівська майстриня навчала робити весільні квіти в музеї Гончара

Обухівська майстриня навчала робити весільні квіти в музеї Гончара
29 Вересня 2024, 12:24
Поділитися:


Голова організації ГО “Об’єднання майстрів “Творча спадщина” Ольга Матвійчук привезла на всеукраїнський ярмарок Обухівський шитий рушник та хатні ікони. Спільно з майстринею лозоплетіння Мариною Зуєвою вони представили на заході Обухівську громаду.

Хронікам Обухова Ольга розповіла, що займається мистецтвом виготовлення весільних квітів в традиційній техніці вже близько трьох років. Весільні (обрядові) квіти виготовлялись з паперу із зануренням у гарячий віск (парафін). З них складали вінки, весільні букети для наречених, дружок, всіх незаміжніх. Ними прикрашали образи і хати.

Запросили Ольгу провести такий захід в музеї вже не вперше, вона зазначила, що заняття пройшло дуже дружньо і позитивно.

Я люблю такі майстер-класи, адже приходять ті, хто справді хоче знати і вміти. Після них дуже тепло на душі. Це надихає і хочеться більше проводити таких занять, – поділилась майстриня.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • На ранчо біля Ржищева скаржаться на засуху: пересихають водопої

  • В розсаднику поблизу Обухова вирощують екзотичну рослину

  • Колись кліщів було менше: наскільки це обгрунтоване припущення

  • Унікальне ігристе з меду роблять на Київщині

  • Сорт має значення: врожайність лохини на Обухівщині у 2024 році проаналізували



Source link