89 підприємств Київщини – учасники програми «Національний кешбек»

89 підприємств Київщини – учасники програми «Національний кешбек»
27 Вересня 2024, 16:40
Поділитися:

В Київській області вже 89 підприємств стали учасниками програми «Національний кешбек» в рамках урядової ініціативи «Зроблено в Україні». Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

Серед товарів учасників програми на Київщині найбільшу частку займають продукти харчування – 46%, 13,5% –будівельні товари, по 6% – косметика, господарські товари, ліки та медичні вироби, 2% – одяг, хімія, побутова техніка.

Програма «Національний кешбек» має значний потенціал для підтримки підприємництва в Київській області та подальшого зростання споживчого попиту.

Крім того, Наталія Погребна нагадала як споживачам стати учасником цієї програми:
1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення.
2. Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки. І надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.
3. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.
4. У Дії в розділі Сервіси обрати картку «Національний кешбек» для виплат.

Кешбек нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму, у розмірі 10% від вартості. Максимальна сума виплат — 3 тис. грн в місяць.

Нагадаємо, що за 8 місяців 2024 року на території Київської області спостерігається суттєве пожвавлення підприємницької діяльності. Зареєстровано 16,4 тисячі нових суб’єктів підприємницької діяльності, що свідчить про зростання інтересу до бізнесу та економічного відновлення регіону. Особливо варто відзначити, що серед нового бізнесу 1,7 тис — це юридичні особи, а 14,7 тис — фізичні особи-підприємці. Ці показники свідчать про стабільний розвиток малого та середнього бізнесу, що є важливим фактором для економіки області.

The post 89 підприємств Київщини – учасники програми «Національний кешбек» appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація