На порозі вибору: SIM чи eSIM?

На порозі вибору: SIM чи eSIM?
27 Вересня 2024, 13:04
Поділитися:

Донедавна підключення смартфонів до мережі мобільного звʼязку було можливим лише через пластикову SIM-карту. Цей спосіб настільки прижився серед користувачів, став зручним і зрозумілим, що більш комфортного варіанту підключення годі й шукати. 

Однак виробники смартфонів розробили революційне інноваційне рішення для телефонів нового покоління — технологію eSIM. Її суть полягає у повній відмові від фізичних SIM-карт, а всі ідентичні функції бере на себе мікрочип, що вже з виробництва вбудований у гаджет. І тут абоненти мобільного звʼязку стають на роздоріжжі: залишати традиційну сімку або ж оновити смартфон та купити esim на сайті Київстар. 

Спробуємо розібратися у цьому питанні. До того ж не завжди користувачем eSIM можна стати з покупкою нового девайсу. Значна кількість мобільних телефонів вже підтримують цю технологію, а перевірити цей факт про свій пристрій можна на сайті Київстар у спеціальному полі.

Паралелі між SIM та eSIM

Фізична сімка та інноваційна eSIM мають багато спільного і є логічним продовженням розвитку технологій. Вони подібні тим, що:

забезпечують підключення пристрою до оператора мобільного зв’язку;
впроваджуються на різних гаджетах (планшети, смартгодинники), а не лише на телефоні;
служать для ідентифікації абонента;
можуть використовуватися як поодинці, так й у форматі поєднання SIM з eSIM.

Обидві альтернативні версії — це по суті ті самі модулі, що нанесені на пластик як мікросхема при фізичному використанні або ж інтегрований мікрочип в конструкцію телефона як eSIM. 

Чим керуватися при виборі SIM-карти?

У випадку, коли смартфон підтримує технологію eSIM, але ще й має слот для фізичної сімки — обирати не доведеться. Це навпаки гарний спосіб протестувати обидві можливості та зробити правильні висновки щодо покупки нового смартфона з віртуальною сімкою у майбутньому.

Якщо ж вирішальний вибір потрібно робити в сторону одного конкретного рішення, то варто порівнювати наступні показники й характеристики.

Безпека

Мікрочип, що вбудований в корпус смартфона, менш вразливий до механічних пошкоджень, а відсутність слота збільшує безпеку та міцність пристрою. 

Компактність

По суті SIM та eSIM маленького компактного розміру, але в маніпуляціях з віртуальною сімкою немає потреби встановлювати, діставати, зберігати окремо від пристрою.

Місткість

Електронна SIM має дещо більшу місткість зберігання даних.

Налаштування

eSIM активується онлайн. Установка фізичної сімки потребує безлічі додаткових кроків: зняти чохол, знайти ключ-скрепку, щоб відкрити слот, обережно встановити без пошкоджень мікросхеми, закрити корпус і назад одягнути чохол.

Поволі перелаштуватися на інноваційні рішення, які є майбутнім мобільного зв’язку, або ж поки насолоджуватися класичним використанням SIM-карти — обирати вам!

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама