Соціальний супровід прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів/піклувальників – одна з соціальних послуг Фастівського міського центру соціальних служб

image
27 Вересня 2024, 12:31
Поділитися:

Вона спрямована на всебічну допомогу родині, в якій виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

На сьогодні у Фастівській громаді таку послугу отримують 8 прийомних сімей, 7 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховуються майже 100 дітей, прийомних і біологічних.

Для прийомних батьків, батьків-вихователів та опікунів проводяться різні заходи на важливі теми, такі як «Важливість ефективної комунікації з дітьми», «Профілактика емоційного вигорання», «Психологічні механізми оптимізації взаємовідносин з прийомними дітьми» тощо
Проводяться групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів. У групах від 5 до 10 батьків, які разом із психологом Центру вирішують нагальні проблеми. Окрім того, батьки діляться один із одним своїм досвідом по тих чи інших питаннях виховання дітей.
5 прийомних батьків та батьків-вихователів у двох групах пройшли навчальний курс підвищення батьківського потенціалу. Зараз проходить навчання ще одна група батьків.
За потреби, спеціалісти Фахівці міського центру соціальних служб виїжджають до дому.

До Фастівського міського центру соціальних служб можна звернутися за телефонами: (04565)6-05-06, м.Фастів, провул.А.Саєнка 2А.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів