Суд зобов’язав Муніципальну варту Ірпеня надати повні відповіді на інформаційні запити, які раніше у комунальному підприємстві приховували

Суд зобов’язав Муніципальну варту Ірпеня надати повні відповіді на інформаційні запити, які раніше у комунальному підприємстві приховували
27 Вересня 2024, 11:15
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Суд зобов’язав Муніципальну варту Ірпеня надати повні відповіді на інформаційні запити, які раніше у комунальному підприємстві приховували. Йдеться про дев’ять депутатських інформаційних запитів депутата Ірпінської міськради Андрія Помазана. 

У запитах Помазан просив Муніципальну варту надати інформацію про нарахування заробітних плат та премій працівникам Мунварти, а також копії наказів про прийняття на роботу працівників Мунварти протягом 2021-2024 років із обов’язковим зазначенням імен, прізвищ та посад працівників. 

Однак, Муніципальна варта Ірпеня не надала повних відповідей депутату, не вказавши у документах прізвищ, імен та посад працівників, посилаючись на захист персональних даних.

Суд визнав це порушенням прав депутата. Оскільки КП «Муніципальна варта» належить до комунальної власності територіальної громади, управління ним здійснює Ірпінська міськрада і фінансується підприємство з бюджету громади. 

«Запитувана позивачем інформація є публічною, тобто такою, що створена під час діяльності органу місцевого самоврядування та стосується розпорядження державним чи комунальним майном, відтак не може бути обмежена», — зазначено в рішенні Київського окружного адмінсуду.

2024 09 27 10.58.43

Варто зазначити, приховування від громадськості публічної інформації комунальними підприємствами Ірпеня стала вже системною. 

Нагадаємо, раніше на начальника Ірпіньводоканалу Артура Загодіренка було складено адмінпротокол про ненадання публічної інформації ЗМІ. Він приховав від преси та громадськості накази про преміювання працівників свого комунального підприємства за останні роки. 



Джерело: ITV