“Наварився” на 300 тисяч на ремонті укриття в дитячому садочку: на Київщині судитимуть директора підприємства

“Наварився” на 300 тисяч на ремонті укриття в дитячому садочку: на Київщині судитимуть директора підприємства
25 Вересня 2024, 17:12
Поділитися:

Правоохоронці Київської області розкрили масштабну аферу з розкрадання державних коштів під час ремонту укриття в дитячому садку.

Директору підприємства-підрядника оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Про це повідомляє поліція Київщини.

За даними слідства, у жовтні 2022 року відділ освіти однієї з громад Київщини уклав договір з приватним підприємством на проведення поточного ремонту укриття в закладі дошкільної освіти. Проте, як з’ясувалося, підприємець вирішив скористатися ситуацією у власних інтересах.

Слідчі встановили, що директор підприємства вдався до протиправних дій. Він завищив обсяги виконаних робіт у офіційних документах та вказав роботи, які фактично не проводилися. Внаслідок цих махінацій підприємство незаконно отримало понад 300 тисяч гривень з бюджету громади.

Поліція Київської області повідомила про підозру директору підприємства за двома статтями Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану, а також про внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що під Києвом затримали чоловіка за напад на товариша.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua