Притулки Київщини: підтримка постраждалих від насильства та нові ініціативи

Притулки Київщини: підтримка постраждалих від насильства та нові ініціативи
25 Вересня 2024, 15:52
Поділитися:

Служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації взяла участь в адвокаційному заході, присвяченому впровадженню програм для кривдників. Зустріч націлена на боротьбу з домашнім насильством та посилення захисту жінок та дівчат.

Захід організований ГО «Перспектива» Центр суспільних ініціатив», БО «Добробут України» та ГО «Осоння» у партнерстві з БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «РОКАДА», за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).

Під час зустрічі обговорили:

  • Як покращити координацію між громадами Київської області в боротьбі з домашнім насильством,
  • Які знання і практики необхідні для ефективної роботи з кривдниками,
  • Які програми можуть бути ефективними у запобіганні насильству та захисті постраждалих.

Особливу увагу приділили проєкту «Впровадження програм для кривдників, як частини роботи з домашнім насильством, з метою посилення захисту жінок та дівчат».

Основна мета – не тільки допомогти людині змінити свою насильницьку поведінку шляхом усвідомлення її проявів агресії та причин виникнення, а й розширити спектр послуг, які допоможуть постраждалій особі почувати себе в безпеці.

Нагадаємо, на Київщині функціонують три притулки для постраждалих осіб від домашнього насильства, зокрема, у Білоцерківському, Обухівському та Бучанському районах. Тут постраждалі отримують комплексну допомогу: можливість тимчасового цілодобового перебування, у тому числі з дітьми, та психоемоційну підтримку.

У притулках за перше півріччя інформаційними послугами скористалися 193 людини, психологічну допомогу надали 101 особі. Соціально-побутову підтримку, зокрема, забезпечення транспортними послугами, інвентарем, продуктами харчування, отримали 1398 жінок.

The post Притулки Київщини: підтримка постраждалих від насильства та нові ініціативи appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація