В обухівському костелі відбулися таємничі реколекції: що це за ритуали

В обухівському костелі відбулися таємничі реколекції: що це за ритуали
25 Вересня 2024, 06:08
Поділитися:


Джерело: пресслужба Римо-католицької церкви в Україні.

Для того щоб підтримати співбратів під час духовної віднови, до Обухова (Київщина) завітав отець Лукаш Краузе з Польщі. Він обіймає посаду народного проповідника і вихователя семінаристів у міжнародній Вищій духовній семінарії в Обрі (Польща), – йдеться к повідомленні.

Отець Лукаш поділився своїм духовним досвідом та міркуваннями щодо життєвих істин, які є важливими для місіонерів облатів у їхньому щоденному служінні.

Також до реколекцій долучився заступник провінціала (провінційний вікарій) отець Бартош Мадейський ОМІ з Польщі.

На завершення реколекцій місіонери облати поновили свої чернечі обіти.

Нагадаємо, що Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної було засноване святим Євгеном де Мазенодом у XIX столітті у Франції. Сьогодні облати служать у близько 70 країнах світу, зосереджуючи свою діяльність на євангелізації, особливо серед бідних верств населення. В Україні облати діють понад 30 років, і на сьогодні делегатура налічує майже 30 священників і братів, які служать у восьми чернечих домах.

Довідково:

В риммо-католицькій традиції “реколекції” — це період духовної віднови та роздумів, під час якого віруючі (зазвичай священники, монахи або миряни) зосереджуються на молитві, роздумах над Святим Письмом та духовними питаннями.

  • Це час для поглиблення відносин із Богом, самоаналізу, відновлення духовної сили та осмислення свого покликання чи служіння.
  • Реколекції можуть проходити як індивідуально, так і в групах, зазвичай у спеціально відведених місцях, таких як монастирі або реколекційні центри, часто під керівництвом духовного наставника або священника.
  • Для духовенства реколекції є обов’язковою частиною їх духовного життя, що дозволяє зосередитися на своєму покликанні та місії.


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • Свято-Михайлівський Храм: Храм вільної української церкви

  • Священник з Обухівщини взяв участь у відкритті пам’ятника митрополиту Василю Липківському

  • Московська церква в Україні: місія нездійсненна або нема куди тікати

  • ПЦУ: в монастир на Обухівщині завітав голова делегації Вселенського Патріархату

  • Малі Дмитровичі: громада, котра першою позбулася московського попа



Source link