Перелік документів, необхідних для належного оформлення об′єктів зовнішньої реклами

image
24 Вересня 2024, 09:24
Поділитися:

Для належного оформлення об’єктів зовнішньої реклами в Україні необхідно дотримуватися певної процедури та підготувати відповідні документи. Ось загальний перелік документів, які необхідно подати до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Фастівської міської ради:

Заява на отримання дозволу

Це офіційний документ, в якому вказується бажання розмістити зовнішню рекламу, її тип, місце встановлення та ін. Така заява заповнюється за встановленою формою, яку можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Фастівської міської ради.

 

Копія установчих документів

Для юридичних осіб це може бути витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР) або інші документи, що підтверджують легальну діяльність компанії. Для фізичних осіб-підприємців (ФОП)  – копія свідоцтва про державну реєстрацію.

 

Графічні матеріали та ескіз рекламного засобу

Необхідно надати графічне зображення та ескіз рекламного засобу, які чітко демонструють його дизайн, кольорову гаму, елементи.

 

Технічні характеристики рекламного засобу

Цей документ повинен містити інформацію про габарити конструкції, матеріали, з яких вона виготовлена, технічні умови монтажу та безпеки. В деяких випадках може знадобитися сертифікат якості матеріалів або обладнання.

 

План розміщення рекламного засобу

План (фотоматеріали), що показує точне місце знаходження рекламного засобу на місцевості. Важливо відобразити всі об’єкти, які знаходяться поруч, включно з будівлями, інженерними мережами, дорогами тощо.

 

Договір або дозвіл на використання земельної ділянки чи майна, свідоцтво про право власності на нерухоме майно або договір оренди приміщення.

Якщо рекламний засіб встановлюється на приватній або комунальній землі, необхідно надати договір оренди або інший документ, що підтверджує право на використання земельної ділянки чи майна. В разі встановлення рекламного засобу на будівлі (приміщенні) необхідно надати свідоцтво про право власності на нерухоме майно, договір оренди приміщення або письмову згоду від власника об′єкта (якщо рекламний засіб встановлюється на приватному будинку або іншій приватній споруді).

 

Експертний висновок щодо безпеки конструкції (в окремих випадках)

Деякі великі або складні конструкції можуть потребувати додаткових технічних експертиз для підтвердження їхньої безпечності для оточуючих. Це стосується, наприклад, великих білбордів або конструкцій на дахах будівель.

 

Погодження з іншими органами (в окремих випадках)

У деяких випадках може знадобитися погодження з іншими органами, наприклад, дорожніми службами, екологічними інспекціями або органами охорони культурної спадщини.

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів