Михайлівка-Рубежівка зібрала понад 1 300 000 грн на допомогу ЗСУ (відео) — ITV

Михайлівка-Рубежівка зібрала понад 1 300 000 грн на допомогу ЗСУ (відео) — ITV
23 Вересня 2024, 21:31
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

1 321 159 гривень на FPV-дрони для ЗСУ. Стільки вдалося зібрати завдяки об’єднанню великої кількості людей. Представників бізнесу, волонтерів, відомих артистів, мешканців та гостей Ірпінської громади. Всіх їх об’єднав масштабний благодійний захід «Рубежівка задля перемоги». Його влаштували в День села.

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради, голова благодійного фонду «Рідне село»:

«Просто так зробити захід здавалося занадто, тому ми об’єднали це з військовою тематикою і збираємо на сто дронів для наших захисників. Все, що сьогодні збереться, купиться, кожна копійка з цієї площі йде на донат хлопцям, на «Незламні серця» для закупівлі ста дронів».

Велике благодійне свято стартувало із дитячих велоперегонів «Irpin Kids Bike». За донат від 250 гривень юні спортсмени змагалися на біговелах, самокатах і велосипедах.

Кіра, призерка дитячих велоперегонів «Irpin Kids Bike»:

«Сподобалося їздити на велосипеді».

Артур, переможець дитячих велоперегонів «Irpin Kids Bike»: 

«Дуже радий, що я сьогодні виграв».

Яна, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Вважаю, що в такий час такі заходи є необхідністю. Вони мають подвійну мету, я так вважаю. Зробити свято для дітей – це дуже класно й круто. І допомогти нашим захисникам – це зараз дуже важливо».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це надзвичайно приємно і я від всього серця вдячний і благодійному фонду «Рідне село», і всім підприємцям, які беруть участь у цьому заході, тому що це – як ковток свіжого повітря в такий нелегкий час».

Атракціони для дітей, майстер-класи, спортивні естафети для малят та їхніх батьків, фудкорти і ярмарок зі смаколиками. Все це – за донати для захисників.

Марія, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Ми сьогодні наготували пампушки з часником та зеленню, медовик, капкейки, сирні палички, біляшики. Ми завжди стараємося в таких ярмарках брати участь, тому що це для наших захисників. Кожний донат допоможе нашим захисникам наблизитися до перемоги. Тільки до перемоги!».

Чимало господинь Михайлівки-Рубежівки не спали напередодні Дня села, а готували і випікали. 

Із нагоди свята навіть влаштували конкурс «Господиня для захисників». Змагалися на найбільшу кількість приготованих власноруч смаколиків. Але в ньому не було переможців чи переможених, бо всі ці пакунки готувалися з великою любов’ю і поїдуть радувати захисників на фронт.

Світлана, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Все, що ми зробили, ми вклали все тепло і всю подяку у всю цю випічку. І надіємося все-таки що буде перемога і вони всі повернуться живими і здоровими до своїх домівок, в свої родини, до своїх діток».

У самому центрі Співочого поля Михайлівки-Рубежівки всі охочі могли навчитися збирати дрони та навіть покерувати ними із допомогою симулятора. Саме такі виготовляють та відвозять на фронт члени Ірпінського волонтерського об’єднання «Незламні серця». 

Руслан Легкий, голова БФ «Ірпінське волонтерське об’єднання «Незламні серця»:

«Ми виготовимо ці дрони і доставимо на передову. Думаю, що все вийде і в такому форматі можна буде продовжувати. Тому що на фронті ситуація дуже складна, запитів щодня десятки приходять. Дрони потрібні, дрони, як патрони, потрібні завжди».

Потужне плече підтримки волонтерам «Незламних сердець» та благодійному фонду «Рідне село» в організації благодійного заходу підставив активний бізнес Ірпінської громади.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО Товариства «Відважних»:

«Так, всі говорять про те, що стали донатити менше, і звичайно, тут є ряд різних причин. З однієї сторони – хтось втомився, а з іншої – важка економічна ситуація, і в людей фізично немає коштів. Але, я думаю, що ми маємо робити все для того, щоб у нас вистачило духу для цієї перемоги. Тому що другого шансу в нас не буде».

Анна Тесляк, бренд-директорка будівельної групи «Синергія»:

«Ми щиро вдячні, що маємо таку можливість сьогодні працювати, продовжувати працювати в Україні, продовжувати будувати. І ми це робимо, щоб якраз мати змогу допомагати».

Владислав Шикула, комерційний директор компанії «Готово ремонт»:

«Ми всі знаємо, що дрони зараз, це –те, що рятує наших хлопців на фронті. Ми досить часто долучаємося, стараємося це не афішувати, але тут – особливий випадок».

Тамара Колесніченко, власниця мережі квіткових магазинів «Квіттка»:

«Кожен бізнес має роботи трішки більше, ніж може. У принципі, кожна людина має долучитися і по максимуму зробити все для нашої перемоги».

Яскравою родзинкою Дня села став великий благодійний концерт за участі відомих зірок шоу-бізнесу. Святкову сцену цього вечора запалили Люся Кава, Darisha, Павло Зібров і багато інших. Артисти вважають, що всіляко долучатися до таких заходів повинні абсолютно всі. 

Павло Зібров, народний артист України:

«Наші Збройні Сили потребують допомоги. Не вистачає, безумовно, допомоги західних наших партнерів і можливостей нашої держави. Тому від кожного з нас залежить 5 гривень, 20 гривень. А уявляєте, у нас мільйони живуть. Це ж величезні гроші! І робіть це із задоволенням, із посмішкою це робіть. І знайте, що кожна ваша гривня, кожен донат піде на перемогу!».



Джерело: ITV