єОселя: 6,6 тис. українських родин отримали доступні кредити на придбання житла від початку року

єОселя: 6,6 тис. українських родин отримали доступні кредити на придбання житла від початку року
23 Вересня 2024, 19:57
Поділитися:

«Загалом за весь час реалізації програми доступних кредитів єОселя вже майже 13 тис. українських родин отримали кредити на суму понад 20,8 млрд грн на придбання житла. Програма єОселя є частиною політики «Зроблено в Україні», яка направлена на розвиток українського виробника. Тож крім того, що українці мають змогу придбати житло на вигідних умовах, вітчизняна галузь будівництва отримала додатковий стимул до розвитку завдяки цій програмі», — зазначив Андрій Телюпа.

За умовами програми кредити на житло за пільговою обліковою ставкою під 3% річних можуть взяти військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики, педагоги, медики, науковці, інші категорії громадян — під 7% річних.

За час дії програми кредити під 3% отримали:

  • 7347 військовослужбовців та силовиків
  • 1120 педагогів
  • 1067 медиків
  • 271 науковець

Кредити під 7% отримали:

  • 2652 українці з інших категорій
  • 274 ВПО
  • 243 ветерани

Зокрема, за минулий тиждень українці отримали 156 кредитів на 285 млн грн на придбання житла у Київській області — 46 кредитів, Києві — 41 кредит, Львівській області — 10 кредитів, Івано-Франківській області — 9 кредитів.

Довідково

Програма єОселя є однією зі складових політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на стимулювання попиту на українські продукти і одночасно на створення сприятливих умов для розвитку виробництва. Програма стартувала в жовтні 2022 року. Реалізовують її у Міністерстві економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк, Sense Bank, Банк Кредит Дніпро, МТБ Банк, ТАСКОМБАНК і BISBANK.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація