Столичний прокурор викрав 4 мільйони гривень з речових доказів: подробиці, – ФОТО

Столичний прокурор викрав 4 мільйони гривень з речових доказів: подробиці, – ФОТО
23 Вересня 2024, 17:19
Поділитися:

Прокурор однієї з районних окружних прокуратур Києва привласнив понад 4 мільйони гривень, вилучених під час слідчих дій. Після цього він покинув роботу і зник. Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило розслідування, а фігурант звільнений з органів прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Інцидент стався у серпні 2023 року, коли прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час слідчих дій він вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. гривень у різній валюті.

Київський прокурор викрав 4 мільйони гривень з речових доказів, Фото: ДБР

Київський прокурор викрав 4 мільйони гривень з речових доказів, Фото: ДБР

Замість того, щоб передати ці кошти на належне зберігання, прокурор привласнив гроші і перестав з’являтися на роботу. Після зникнення він також не відповідав за адресою свого проживання, – пояснили слідчі.

Правоохоронці звільнили фігуранта з органів прокуратури та завершили розслідування. Прокурора звинувачують у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах. Згідно з ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі ДБР передало справу до суду, і колишнього прокурора може чекати серйозне покарання за вчинене.

Ми також раніше розповідали про те, що директор будівельної компанії заволодів бюджетними коштами, призначеними на ремонт фасаду багатоквартирного житлового будинку в Бучанському районі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua