Реформа шкільного харчування на Київщині: Понад 2,8 тисячі кухарів пройшли підготовку у Кулінарних хабах області

Реформа шкільного харчування на Київщині: Понад 2,8 тисячі кухарів пройшли підготовку у Кулінарних хабах області
23 Вересня 2024, 15:00
Поділитися:

Понад 2,8 тис працівників харчоблоків освітніх закладів пройшли навчання у кулінарних хабах, створених на базі закладів професійно-технічної освіти Київської області. Зокрема, у 2024 році – вже підготовлено 1,2 тис кухарів та представників «шкільних команд». З вересня розпочалось навчання кухарів за оновленими програмами.

Кваліфікований персонал – основа змін в організації та забезпеченні якісного та здорового харчування дітей. Для роботи в кулінарних хабах підготовлено 32 тренери – агенти змін. Це працівники закладів професійно-технічної освіти, які долучилися до навчання кухарів.

До початку нового навчального року проведено модернізацію Бориспільського кулінарного хабу та відкрито нову сучасну лабораторію для практичного навчання кухарів. Це дасть змогу збільшити кількість кухарів закладів освіти, які зможуть одночасно проходити навчання, підвищити якість надання освітніх послуг, а також збільшити кількість учнів, що здобувають цю професію.

Нагадаємо, реформа шкільного харчування стартувала в 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Київщина однією з перших розпочала її реалізацію.




The post Реформа шкільного харчування на Київщині: Понад 2,8 тисячі кухарів пройшли підготовку у Кулінарних хабах області appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація