Втрачені Захисники. Сергій Кузьменко –обороняв Макарів

Втрачені Захисники. Сергій Кузьменко –обороняв Макарів
20 Вересня 2024, 14:47
Поділитися:

Понад 40 бійців 95-ї окремої десантно-штурмової бригади полягло на Макарівщині під час фази активних бойових дій у лютому – березні 2022 р. Одним з найтрагічніших днів для десантників стало 7 березня 2022 р. Близько 20 бійців загинуло того дня у Макарові. І сьогодні наша розповідь про Сергія Кузьменка, який став на захист Макарова та загинув 7 березня 2022 р.

Сергій Михайлович КУЗЬМЕНКО народився 7 жовтня 1977 р. у с. Залізня Житомирського району Житомирської обл.
Попри те, що був наймолодшою дитиною в родині, з малих років був опорою та підтримкою для батьків Людмили та Михайла Кузьменків.

Також мав брата Олександра та сестру Таїсію. Разом з якими ріс у дружбі, злагоді та любові.

Відповідальний і відданий роботі

Сергій Кузьменко навчався в Залізнянській загальноосвітній школі. Після її закінчення продовжив навчання в Житомирському професійно-технічному училищі № 1, де здобув професію за спеціальністю «будівельник».
Він усе своє коротке життя завзято працював будівельником. Був відповідальним і відданим своїй роботі. Тому і досі всі близькі згадують його золоті руки.

Строкова служба

У 1996 р. призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. Служив у м. Одеса. Отримав звання «молодший сержант».
У 1997 р., після демобілізації повертається до цивільного життя. Переїздить до м. Житомир.

З майбутньою дружиною Оленою познайомилися у досить юному віці: їй було 13, а йому – 16. У 1998 р. одружується з коханою дівчиною Оленою. У 1999 р. у подружжя народився син Дмитро, а у 2007 р. – донька Аліна. Сергій був люблячим чоловіком та турботливим батьком. Опорою та підтримкою для всієї родини.

Життєві негаразди

Сергій за своє коротке життя пережив багато втрат. Коли йому виповнилося 26 років, померла його мама Людмила. А через рік після неї помирає батько Михайло. Коли Сергію виповнилося 28 років помер його старший брат Олександр. З великої дружньої родини Сергій залишився у двох з сестрою Таїсією.

У 95-й…

Та попри всі негаразди Сергій завжди був сильним, постійно мріяв стати військовим. А тому у перший день повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист України. Службу проходив в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Серед побратимів зарекомендував себе лише з позитивної сторони. Мав позивний «Кузьміч».
Побратими згадують його як чоловіка оптимістичного, сміливого, завжди готового прийти на допомогу.

7 березня 2022 р. Сергій Кузьменко загинув під час авіаційного удару рашистів по макарівському хлібзаводу.

“На щиті”

Похований Герой 13 квітня 2022 р. у с. Головенка Житомирського району Житомирської обл.
За особисту мужність та героїзм виявленні при обороні Макарова 4 липня 2022 р. Укази Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст.
Влітку 2022 р. у с. Залізня вулиця, де народився і виріс Сергій, названа його ім’ям.
Добрий і світлий спомин про захисника Макарова назавжди залишиться у наших серцях. Він загинув смертю Героя, заплативши найдорожчу ціну за нашу незалежність – власне життя.
Герої не вмирають!



Джерело