Сезонна зміна жалюзі: освіжіть інтер’єр відповідно до пори року

Сезонна зміна жалюзі: освіжіть інтер’єр відповідно до пори року
20 Вересня 2024, 08:37
Поділитися:

Будинок – це той куточок, де ми відпочиваємо від буденності, звідки беремо енергію для подальших справ. Тому всі елементи в приміщенні повинні гармоніювати один з одним та викликати приємні відчуття. Щоб додати затишку в оселі, встановлюють жалюзі для різних пір року. На відміну від важких штор, цей елемент на вікні виглядає дуже природно та виконує ще декілька важливих функцій. Якщо полоси розташовані горизонтально – це візуально розширює приміщення, робить його більшим. Якщо вертикально – підіймає потолки. Отже, якщо хочете змінити щось в інтерєрі або робите запланований ремонт, сезонна зміна жалюзі допоможе отримати гарний результат.

Розповідаємо як вибрати жалюзі для створення сезонного настрою та де їх придбати по демократичній ціні.

Освіження інтер’єру за допомогою жалюзі в розрізі кімнат

Горизонтальні жалюзі які є в магазині Alser вже давно фігурують на вікнах офісів та житлових кімнат в будинках та квартирах. Їх неможливо чимось замінити, вони універсальні, і одна з переваг – простий догляд. Все що потрібно – протерти вологою серветкою, або змахнути пил і зробити сухе прибирання. 

Підбираючи “одяг” для віконних отворів в Alser розгляньте декілька нюансів в залежності від виду приміщення:

  1. Кухня. Жалюзі із синтетичних матеріалів – краще рішення. Для вікна коло плити замість пластика обирайте тканину. Вікно поряд з раковиною? Виключіть світлі відтінки. 
  2. Спальня. Кімната потребує затишку, спокою і обмеження світла. 
  3. Дитяча. Тут можна пофантазувати з кольором (світлі та яскраві відтінки) та обрати мультяшні принти. Головне, щоб вони добре перешкоджали попаданню світла в кімнату, коли дитина відпочиває.
  4. Кабінетний простір краще оформити стриманими жалюзями чи ролетами. Підійдуть дерев’яні конструкції. Їх завданням стане створення повної приватності.
  5. Вітальня – місце, де завжди багато людей, тому і жалюзі повинні справляти враження на гостей, бути доглянутими та виглядати акуратно. Поєднання повітряної тюлі з вишуканими ролетами допоможе зробити простір цікавим та гармонійним.
як змінити жалюзі відповідно до сезону

Маючи справу з сонцезахисною системою, ви можете отримати багато плюсів. Один з них – це регулювання світла з вулиці. Це добре для мешканців житла та рослин, які стоять на підвіконні. Багатьох цікавить, як змінити жалюзі відповідно до сезону? Все дуже просто: для літа підбирайте натуральні матеріали і велику проникливість. Якщо вікна виходять на південь, це ще більше спрямує світла і тепла в кімнату. Через це влаштуйте гарну оборону від сонячних променів. Краще купувати вироби з дерев’яними чи алюмінієвими ламелями, або вибрати конструкцію “день-ніч”. Непогано себе показують японські жалюзі та плісе.

Матеріали жалюзі для різних сезонів

матеріали жалюзі для різних сезонів

Матеріали для жалюзі можуть змінюватись в залежності від сезону та кліматичних умов. Ось кілька основних видів та їх особливості:

  1. Дерев’яні жалюзі. Літом вони добре регулюють світло, створюючи приємну тінь і зберігають прохолоду. Дерево має гарні ізоляційні властивості, допомагає утримувати тепло і взимку.
  2. Пластикові ламелі. Літом стійкі до ультрафіолетових променів і не вигоряють на сонці. Взимку можуть бути менш ефективними у теплоізоляції порівняно з деревом.
  3. Тканинні жалюзі. Літо: існують спеціальні легкі тканини, які добре пропускають повітря та забезпечують вентиляцію. Зима: важкі та щільні тканини можуть утримувати тепло та створювати додатковий шар ізоляції.
  4. Металеві жалюзі. Літо: ефективно відображають сонячні промені та допомагають охолоджувати приміщення. Зима: можуть бути холодними на дотик, але зазвичай забезпечують гарний захист від вітру.

Кожен з цих матеріалів має свої переваги та недоліки в різних сезонах, так що вибір залежить від ваших уподобань та кліматичних умов. На сайті https://alser.ua/uk/zhalyuzi/  компанії Alser легко підібрати бажану конструкцію та замовити встановлення на вікна під ключ.